Afbeelding

Fotopresentaties in de Hof van Ram

Algemeen

HALSTEREN - Op de oude foto’s van Halsteren en/of Lepelstraat die maandelijks in De Halsterse Krant verschijnen wordt doorgaans goed gereageerd. Soms komen maanden na publicatie nog reacties binnen. 

Foto van de maand november
Hierop kwam per mail een aanvulling door Jan Brouwers. De derde persoon op de foto is pastoor Kloeg. Hij voegde eraan toe dat hij een hele poos pastoor in Lepelstraat is geweest.

Foto van de maand december (onder)
Als eerste reageerde Wil Mouwen. Hij wist het volgende te vertellen:
Staand van links naar rechts J. van der Weegen, T. Masseurs, J. van Loenhout, P. Mouwen, T. Wijten (Dunne) P. Hagenaars. Zittend W. Bokken, kapelaan Leemput, M. Kostermans, T. Wijten (Dikke) en J. van Wijk. De foto is van 1943. Daags daarna reageerde Cees van der Weegen per telefoon. Hij heeft deze foto zelf in zijn bezit maar wist niet veel namen. De meest linkse man is vermoedelijk zijn vader Janus van der Weegen en de 4e vanaf links is Piet Mouwen. Hij denkt dat de foto van het bestuur van de voetbalclub is. Daarna kwam Riet Somers langs. Die bevestigde verschillende namen. Alleen dacht zij dat de kapelaan Van Wees was.

Fotopresentaties

Iedere 2e dinsdag van de maand wordt er weer een fotopresentatie
verzorgd in de Hof van Ram om 14.00 uur. In de maand februari wordt er een presentatie gegeven over de Watersnoodramp met voorinschrijving. U kunt zich aanmelden bij Janus van der Zande. Heemkundekring Halchterth zoekt nog altijd naar oude foto’s. Wij kopiëren ze graag. U hoeft uw foto niet af te staan. Foto van de maand januari:
Herkent u de mensen op de foto van de maand? Zo ja, dan kunt u reageren bij Janus van der Zande, Binnenpad 43, 4661 HC Halsteren, telefoon 0164-685676, e-mail: janusvanderzande@home.nl of bij heemkring Halchterth.

Oude foto bestuur voetbalvereniging