Uitzicht op Kleine Meer (Foto: Pierre Matthijssen).
Uitzicht op Kleine Meer (Foto: Pierre Matthijssen). Foto: Pierre Matthijssen

Met IVN natuurontwikkeling bij Kleine Meer bekijken

Algemeen

OSSENDRECHT - Op zondag 5 februari verzorgt IVN Groene Zoom een natuurexcursie naar het Kleine Meer. Het Kleine Meer bevindt zich aan de Nederlandse zijde van het Grenspark ‘De  Kalmthoutse Heide’.

De wandeling voert langs het Kleine Meer, het terrein tussen Groote en Kleine Meer en het nabijgelegen Zwaluwmoer. Tijdens de wandeling wordt ingegaan op de vraag hoe het komt dat de Groote en Kleine Meer de laatste jaren zo weinig water bevatten. En welke gevolgen dat heeft voor flora en fauna.

Een aantal jaren geleden is hier het Life-Hela-project uitgevoerd. Zandverstuivingen, heidevelden en vennen zijn in oude glorie teruggebracht.

Deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van het geweldig uitzicht over het Kleine Meer en Zwaluwmoer.

De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna in het gebied.

Praktisch: De wandeling start op 5 februari 2023 om 10.00 uur op de parkeerplaats van Beheerschuur Natuurmonumenten, Abdijlaan 43a, Ossendrecht. De wandeling is ongeveer 5 km en duur circa 2 uur. Deelname is gratis. Tip: wandelschoenen en verrekijker.

Foto: Uitzicht op Kleine Meer (Foto: Pierre Matthijssen).

Genieten van geweldig uitzicht over het Kleine Meer en Zwaluwmoer