Afbeelding

Voetbal in vogelvlucht 2022

Algemeen

HUIJBERGEN – Met een beetje geluk worden de inspanningen eens of een paar maal in een carrière beloond. Een beker, schaal of medaille als stille getuige, een ronde op de platte kar door het dorp als toegift. Buiten het feit dat ‘oefening kunst baart’ is er nog een zekerheidje voor zij die in het voorbije decennium in met name het Huijbergse en/of Ossendrechtse jeugdvoetbal actief waren: Levi van der Beek werd voor de tiende opeenvolgende maal kampioen met Vivoo! 

WOENSDRECHT – Terwijl de wereld in shock verkeert, vormde voetbal ook begin 2022 de belangrijkste bijzaak in het leven. Ook bij aanvang van de vastenperiode alwaar het coronavirus opnieuw gigantisch de kop op stak. In aanloop naar de derby tussen WVV’67 en METO regende het meer en meer positieve testen. Wederzijdse selecties werden aanzienlijk getroffen, vervolgens gewikt en gewogen en uiteindelijk voor toch een aftrap op sportpark De Fortuin in Woensdrecht gekozen! Uiteindelijk bepaalde Quirijn Schevenhoven vanaf elfmeter de einduitslag: 2-1

HUIJBERGEN – Qua wielerhistorie boogt Huijbergen op oud-wereldkampioen De Kneet, toppers als Jo de Haan, Peer Maas, Peter van Agtmaal en tegenwoordig Jan Maas Jr. Recreatief fietst men eveneens al decennia rond de kerktoren. Tourclub Knetemann beet het spits af. Thans buigen zich nog tal van gegroepeerde pseudocoureurs zich met grote regelmaat over een krom stuur. Om zich na afloop uitgebreid te laven in de voornoemde plaatselijke horeca. Sinds april 2022 voorziet fietsclub De Lange Trappers annex Het Grote Vraagteken voor diverse voetbalcoryfeeën in ruste in een nieuwe behoefte.

HOOGERHEIDE/ROOSENDAAL – Lid van verdienste, erelid en erevoorzitter van RKVV METO was hij al. De KNVB eerde hem al eens met een gouden speld. Sinds 2020 mocht Hans van Hoek ook op koninklijke waardering rekenen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het naar diens vader vernoemde sportpark ontving de voormalig preses zijn onderscheiding en mocht zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau weten! Daarna liet zijn gezondheid hem echter steeds vaker in de steek en vocht hij een strijd die hij uiteindelijk niet mocht winnen. Op vrijdag 29 april nam men met een erehaag en groot applaus afscheid op het parkeerterrein bij METO. Hans werd 79 jaar.

WOENSDRECHT – Wie in seizoen 2022-2023 op zaterdag Sportpark De Fortuin in Woensdrecht bezoekt, die kan de sigaretten, sigaren of pakjes shag beter thuis laten. WVV’67 pleit voor een rookvrije dag rond de Woensdrechtse sportvelden en dito kantine. De voetbalvereniging is hiermee trendsetter binnen de gemeentegrenzen!

HUIJBERGEN – Niet minder dan 22 Woensdrechtse teams gingen in de diverse KNVB-afdelingen van start voor hun competitie 2021-2022. Ondanks enig corona-oponthoud rond de jaarwisseling kon, in tegenstelling tot twee voorgaande edities, nu wel de eindbalans worden opgemaakt. Vivoo 2 wilde niet tot de laatste speeldag wachten en voetbalde zich reeds zondag 1 mei naar een ongeslagen titel in de zesde klasse.

PUTTE – Grenswachters was een eeuw oud. Corona-maatregelen veroordeelden alle jubileumfestiviteiten in december tot uitstel. In het Pinksterweekend pakte de jubilaris met terugwerkende kracht alsnog groots uit. Op zondag 5 juni gaven ook de toppers van toen acte de presence. Als sparringpartner voor zij die ruwweg twee decennia de hoofdmacht gezicht gaven fungeerden de veteranen van het bevriende Putte SK.

HOOGERHEIDE – METO-Vivoo betekende op de eerste zondag van juni voorlopig de laatste Woensdrechtse derby en het slotakkoord van voetbaljaargang 2021-2022. Een duel waarin de gebruikelijke prestige niets meer op het spel stond. De Huijbergenaren hadden immers een week eerder definitief het hoofd ten opzichte van het dozijn tegenstanders in de Vierde Klasse B moeten buigen. Het roodwitblauw uit Hoogerheide genoot onderaan de middenmoot een veilige status. De wedstrijd gaat derhalve de geschiedenisboeken in als het laatste optreden van Johan ‘Veekay’ van Kalmthout!

OSSENDRECHT - In 2021-2022 waren niet minder dan 260 dames en heren verantwoordelijk voor een totale doelpuntenproductie van 1141 stuks! Vaste waarde vormde andermaal Kevin van Loon. Zijn 22 goals namens Vivoo 4 vormen een respectabel aantal doch lang niet genoeg om Daniëlle Bus van de gouden schoen af te houden. De aanvalsleidster van ODIO dames 1 scoorde, evenals vele jaren voorheen, er lustig op los. Na het uitlopen van de Marathon van Rotterdam (4.32 uur) tekende ze met 27 rake rozen opnieuw voor een nieuw hoogtepunt in 2022.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding