Jeroen Beerendonk tweemaal trefzeker tegen Venray
Jeroen Beerendonk tweemaal trefzeker tegen Venray Foto: Christian Keijsers Fotografie

Weeknieuws RKSV Halsteren

Algemeen

Het was afgelopen zaterdag een drukte van jewelste op sportpark De Beek. Een vol programma en een avondwedstrijd van Zondag 1 betekende een lange dag voor de vele vrijwilligers. Maar de spelvreugde bij de jeugdige voetballers en het mooie voetbal op de velden maakten veel goed. Want daar is de inzet van de vrijwilligers altijd op gericht. Zonder hen kan er niet gevoetbald worden, dus een woord van dank aan al die vrijwilligers lijkt hier zeker op zijn plaats.

Zondag 1 krijgt linkerrijtje in het vizier

Met de derde zege op rij krijgt Zondag 1 het linkerrijtje van de ranglijst in het vizier. Afgelopen zaterdagavond nam het via een 3-1 zege op het gepromoveerde SV Venray afstand van de onderste regionen. Na winstpartijen tegen het laaggeklasseerde Silvolde en RKZVC was dit een overwinning op een ploeg die hoger geklasseerd stond. Het zorgde ervoor dat Halsteren in de maand november ongeslagen bleef, nadat het in de periode daarvoor veel pech had en nipte nederlagen leed of slechts tot een gelijkspel kwam. De wedstrijd tegen de Limburgse gasten kende een droomstart voor Halsteren. Jeroen Beerendonk opende al in de tweede minuut de score. Het spel golfde vervolgens op en neer, waarbij Halsteren de betere ploeg was en achterin nauwelijks in de problemen kwam. Kort na rust zorgde diezelfde Beerendonk voor een verdubbeling van de voorsprong. Die riante positie leidde tot wat verslapping en bood Venray de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Het werd daardoor alsnog een onnodige spannende wedstrijd, die pas in blessuretijd door de talentvolle Merlijn Roels met een prachtig afstandsschot werd beslist. Komende zondag staat een onvervalste streekderby op het programma. Dan reist Halsteren af naar Etten-Leur om tegen het eveneens gepromoveerde Unitas ‘30 aan te treden. Die wedstrijd begint om 14.30 uur en is voor de thuisblijvers te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZo1.

Zaterdag 1 faalt voor Spartaanse test

Om in het spoor van de koploper in de derde klasse B te blijven, moest afgelopen zaterdag gewonnen worden van De Jonge Spartaan uit Middelharnis. Dat leek aanvankelijk geen moeilijke opgave te worden, want Halsteren domineerde de partij vanaf minuut en kwam na een klein half uur op een verdiende 1-0 voorsprong door een treffer van Volkan Unuvar. Na rust kwam De Jonge Spartaan beduidend feller uit de startblokken en daar had Halsteren niet het juiste antwoord op. In zes minuten tijd kantelde de wedstrijd volledig en keek de thuisploeg tegen een 1-2 achterstand aan. En hoewel Halsteren alles probeerde om die achterstand ongedaan te maken, bleef de stand ongewijzigd en leed de ploeg een onnodige nederlaag. Komende zaterdag staat een topper op het programma. Dan gaat Halsteren (nummer 4) op bezoek bij Prinsenland (nummer 2). Bij winst komt de tweede plek weer in zicht, zeker als ook het inhaalduel tegen ZSC ‘62 op 6 december in winst wordt omgezet. Maar laat Halsteren eerst de punten uit Dinteloord meenemen. De wedstrijd begint om 14.30 uur. 

Meld je aan voor de Whatsapp service

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuws over RKSV Halsteren? Meld je dan aan voor de Whatsapp service van de club. Stuur RKSV AAN naar 06-12605806. Zodra een nieuw bericht op de website wordt geplaatst krijg je daarvan een melding in Whatsapp. Zo ben je niet afhankelijk van social media en ontvang je het nieuws uit de eerste hand. Vele tientallen geïnteresseerden gingen je al voor!

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 3 december: 08:30 Halsteren JO10-3 - Vivoo JO10-1; Halsteren JO9-2 - SPS JO9-1; Halsteren JO11-3 - Rillandia JO11-1; Halsteren JO8-1 - Kruiningen JO8-1; Halsteren JO11-2 - ODIO JO11-1JM; Halsteren JO10-1 - SJO BDC JO10-2. 09:45 Halsteren MO15-1 - NSV MO15-1; Halsteren JO13-3 - Victoria’03 JO13-1; Halsteren JO15-3 - METO JO15-2. 11:15 Halsteren JO15-1 - Oranje Wit JO15-1; Halsteren JO17-2 - MOC’17 JO17-2; Halsteren JO17-1 - Zeelandia Middelburg JO17-1. 13:00 Halsteren 5 - DOSKO 2; Halsteren VR1 - Vosmeer VR1; Halsteren JO18-1 - METO JO18-1. 15:00 Halsteren 2 - MOC’17 2; Halsteren 4 - FC Bergen 2; Halsteren JO19-2 - Kogelvangers JO19-1. Woensdag 7 december: 18:30 Halsteren JO13-4 - SJO De Markiezaten JO13-3.

Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl

Afbeelding
Afbeelding