Betty Kannekens laat haar klanten met een gerust hart achter in handen van Brian Koeman van Multibikes.
Betty Kannekens laat haar klanten met een gerust hart achter in handen van Brian Koeman van Multibikes.

Einde verhaal voor Het Poortje Fietsen

Algemeen

HALSTEREN / LEPELSTRAAT – Na vijftien jaar is het einde verhaal voor Het Poortje Fietsen. Gelukkig is het verhaal van Het Poortje er eentje met een happy end: ondernemer Betty Kannekens krijgt de kans haar zaak te stoppen op de best mogelijke manier, en zorgt dat haar klanten goed terecht komen, bij Multibikes in Lepelstraat.

Op 17 december opent Het Poortje Fietsen voor de laatste keer haar deuren aan de Dorpsstraat in Halsteren. Voor ondernemer Betty Kannekens is het een opluchting. “Als de voldoening weg is, moet je stoppen”, zegt ze, “en ik voelde al een tijdje geen voldoening meer. We hebben de coronacrisis gehad, en daarna kwam een periode met veel leveringsproblemen. Klanten worden daar niet blij van en ondernemers ook niet, maar wanneer besluit je als ondernemer dan te stoppen? Bij mij kwam dat moment toen ik benaderd werd door iemand die mijn pand wilde kopen. Dat was een aanbod dat ik niet kon weigeren. Op 17 december zijn we voor het laatst open, daarna stop ik ermee. Maar dat betekent niet dat mijn klanten in een gat vallen. De afgelopen 15 jaar heb ik veel plezier gehad met mijn klanten en heb ik een goede band met hen opgebouwd. Daarom wilde ik ervoor zorgen dat ze terecht konden bij iemand die ik vertrouw. Dat is Brian Koeman van Multibikes in Lepelstraat.”

In Koeman vond Betty Kannekens iemand die hetzelfde denkt over service, kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. Koeman is blij met de oplossing die Betty bedacht voor haar klanten: “Dat Betty mij benadert om haar klantenbestand over te nemen beschouw ik als een compliment, en natuurlijk zijn al die mensen van harte welkom bij ons in Lepelstraat. Wij kunnen overweg met elke fiets, en kunnen ook garantieclaims afhandelen zoals Betty dat gedaan zou hebben. We gaan onze uiterste best doen voor de klanten van Het Poortje Fietsen.”

Zelf gaat Betty Kannekens het de komende tijd rustig aan doen: “Ik wil tot rust komen, en daarna ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging”, zegt ze. De bestemming van het pand van Het Poortje Fietsen is nog niet bekend, maar dat Betty Halsteren gaat missen is al wel duidelijk: “Veel van mijn klanten heb ik gebeld om ze persoonlijk van mijn beslissing op de hoogte te stellen. Sommigen konden hun tranen niet bedwingen. Dat doet me wel wat. Ik ben al mijn klanten veel dank verschuldigd voor hun vertrouwen. Dat heeft veel betekend.”

“Als de voldoening weg is, moet je stoppen”