Orange the World
Orange the World Foto: Orande Mensink

Campagne Orange the World 2022

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. 

Vanaf 25 november tot 10 december kleuren theater De Maagd, Het Ravelijn en het politiebureau oranje. Donderdagavond is vanuit Het Stadhuis aan de Grote Markt het startschot gegeven. Wethouder Letty Demmers en Joan Gunsch, voorzitter Soroptimistclub Bergen op Zoom, verwelkomden daar belangstellenden en medestanders. Aansluitend ging de verlichting van De Maagd op oranje en startte de actie.

De actie eindigt 10 december, wereldwijd doen er meer dan honderd landen aan mee. In 2022 is het thema in Nederland preventie. Soroptimistclub Bergen op Zoom heeft op de middelbare scholen MollerJuvenaat, Roncalli en RSG ‘t Rijks een lespakket uitgezet met dit thema. Vrijdagochtend was er een debat in het cultuurgebouw van RSG ‘t Rijks. Vanaf 8.50u gaan leerlingen, samen met Joey van Aken (wethouder Gemeente Bergen op Zoom), Joanne Kodde (vertegenwoordiger van de politie) en een vertegenwoordiger van Veilig Thuis, het debat met elkaar aan onder leiding van Volkan Tasdan (leraar maatschappijwetenschappen) en Margreet Sijbring (Soroptimist te Bergen op Zoom).

Discussie Stop Geweld tegen Vrouwen met leraar Volkan Tasdan op 't Rijks.
Wethouder Joey van Aken
Orange the World
Orange the World