Les Misérables
Les Misérables

Les Misérables op Het Ravelijn

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Les Misérables is de nieuwe theaterproductie van De Vierschaar uit Bergen op Zoom in de openlucht. Onder regie van Arthur van Broekhoven en Erwin Eggermont brengt een cast van bijna zeventig spelers deze eigen bewerking van Les Misérables tot leven op vestingwerk Ravelijn Op den Zoom. 

Dit is het enige nog intact gebleven verdedigingswerk uit 1703 van de beroemde vesting Bergen op Zoom, naar een ontwerp van vestingbouwer Menno van Coehoorn. Les Misérables wordt tussen vrijdag 9 en zaterdag 24 september aanstaande tienmaal opgevoerd.

Les Misérables is wereldwijd al in 21 talen vertolkt. Als film, als toneelstuk, als musical. Het schrijverscollectief van De Vierschaar (Arthur en Cees van Broekhoven en Rob Boas) heeft deze klassieker bewerkt tot een hard, rauw en ruw theaterstuk: met muziek, maar zonder zang. 

Beleef hoe voormalig bajesklant Jean Valjean na zijn geslaagde terugkeer in de samenleving wordt achtervolgd door een kwelgeest uit zijn verleden. Voel de warmte als hij zich ontfermt over Cosette, de buitenechtelijke dochter van een vrouw, die door haar familie is verstoten. Proef de spanning wanneer Cosette uiteindelijk moet kiezen tussen haar trouw aan haar beschermengel Valjean en haar liefde voor de student Marius. Ervaar hoe maatschappelijke misstanden en verschil van inzicht over recht en onrecht, goed en kwaad relaties compleet kunnen ontwrichten. Huiver om de strijd op leven en dood op de barricades in Parijs en de ultieme persoonlijke keuzes tussen afrekenen of vergeven. 

Les Misérables is gebaseerd op het wereldberoemde boek uit 1862 van de Franse schrijver Victor Hugo. Een sociaal realistische roman. Over dromen en passie, woede en liefde, strijd en onrecht, loslaten en vergeving. In het rauwe en meedogenloze Frankrijk van de 19e eeuw.

Tickets zijn verkrijgbaar via:
www.vierschaar.nl