Opening ArcheoHotSpot in Bergen op Zoom.
Opening ArcheoHotSpot in Bergen op Zoom.

ArcheoHotSpot geopend

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Wethouder Letty Demmers heeft de ArcheoHotSpot Bergen op Zoom geopend. Zij deed dat in het bijzijn van de vrijwilligers van Stichting In den Scherminckel en van vertegenwoordigers van de landelijke Stichting ArcheoHotSpots.

Voorzitter Stephan Asselbergs blikte in zijn welkomstwoord terug op de oprichting van de inmiddels 51 jarige Stichting In den Scherminckel (SIDS), toen al in de statuten als één van de doelen benoemd werd dat archeologie een zo breed mogelijk publiek zou moeten bereiken.

Naast het assisteren van de gemeentelijk archeoloog bij opgravingen en vondstverwerking, verzorgt SIDS al vele jaren diverse vormen aan publiekbereik, waaronder lezingen, Open Dagen, tentoonstellingen, cursussen, stadswandelingen – ook digitaal, Archeologietours in de Verborgen Vesting en archeologielessen voor de jeugd, zowel op de scholen zelf als in het archeologisch depot. En binnenkort zal ook onze website een update krijgen, waarbij het gebruik van sociale media zal toenemen.

Met de opening van de ArcheoHotSpot in Bergen op Zoom hoopt SIDS archeologie nóg laagdrempeliger te maken. De ArcheoHotSpot Bergen op Zoom is de eerste ArcheoHotSpot in Zuidwest Nederland en is open op elke woensdagmiddag en elke vrijdagmiddag of op verzoek op andere dagen en tijden. In de nabije toekomst zullen hier nog enkele dagen in de week bijkomen.

ArcheoHotSpot
ArcheoHotSpot
ArcheoHotSpot
Determineren in de ArcheoHotSpot.