Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Het parochiekantoor te Hoogerheide is op woensdag- en vrijdagochtend geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar:uitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl.  

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Huijbergen: Jos Leenaerts e.v. Liza van Dijck. In Woensdrecht: Maria van Giels e.v. Eugene Groffen. Livestream: Vanaf heden worden de weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 27 november 09.30 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans. Intenties: Ad Snepvangers en kleindochter Britt. Mededelingen: vrijdag 2 december, 1e vrijdag v.d. maand om 09.30 uur: woord- en communieviering, na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken, zondag 4 december om 09.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf oktober is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. U bent van harte welkom. De volgende viering is donderdag 8 december. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf oktober is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. U bent van harte welkom. De volgende viering is op woensdag 7 december. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Zondag 27 november om 11.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Lenny van der Poel; Lectrice: Lia Drijdijk; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en Gertrudiskoor. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons, Fons en Toos de Jong-v.d. Poel, Maria Jansen-Withagen v.w. verj. Mededelingen: Zondag 4 december is er geen viering, de volgende viering is op zondag 11 december om 11.00 uur: eucharistieviering, dinsdag 13 december om 19.00 uur: eucharistieviering in de Adolphine Kapel.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. 

Zondag 27 november 9.45 uur: prof. C. Vonck, Brasschaat.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. Zondag 27 november 9.30 uur: Eucharistieviering, 1e Advent, Presentatie vormelingen; Voorganger: pastoor Hans de Kort en pastor Lenie Robijn. Intenties: Alle overleden leden van de KBO, Jan en Anton van Dessel. Donderdag 1 december 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Harry Uytdewilligen, Piet van Schilt, Marieke Emons-van der Linden, Nelly Huijgens-Goossens.

Pastoraal woord 

We vieren in deze weken een soort oud en nieuw in de kerk. Op zondag 20 november vieren we de laatste zondag van het kerkelijk jaar en een week later beginnen we aan een nieuw kerkelijk jaar met de advent, de voorbereiding op Kerstmis. De laatste zondag vieren we Christus Koning. Nu staan koningshuizen vaak nog wel behoorlijk in de belangstelling. Vele koningen hebben in deze tijd echter maar een beperkte macht. Het koningschap van Christus ligt op een ander niveau dan dat van koningen of regeringsleiders. Christus is koning zonder troon en zonder de wereldlijke macht van een leger. Hij zegt zelf dat zijn koningschap niet van deze wereld is. Zijn koningschap is al wel in deze wereld voelbaar wanneer zijn volgelingen de 

Geest van Jezus in hun harten laten werken. En dat is een Geest van liefde tot het einde toe. De liefde van Koning Christus is sterker dan de dood, kan ons, waar nodig, vergeven. Zo horen we op het feest van Christus Koning dat Jezus aan het kruis tegen de berouwvolle zondaar die met Hem gekruisigd is zegt: ‘’Vandaag nog zult ge met Mij zijn in het paradijs”. Zo ver reikt de macht en de liefde van deze Koning.

Pastoor Hans de Kort.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 27 november 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. C. Biemond. 1e Advent.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. Zaterdag 26 november 19.00 uur: Dienst van W.G.C. Gezinsviering. 1e ste Zaterdag van de Advent. In deze dienst wordt uw gebed gevraagd voor: Riet Bernaards partner van Henk Wittenbols; Jacqueline Rombouts e.v. Thijs Huijsmans; Frans Mouws e.v. Ad Boot; jrgt. Pastoor Blaauwhof. Voorganger: Past. L. Robijn, lector: M. de Ruiter m.m.v. het kinderkoor. Dinsdag 29 november 16.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.


Familiebericht plaatsen in deze krant? Bel 0164-682286 of mail: info@minervepers.nl