Afbeelding
Foto: De Nijs-Soffers

Ontwerp voor kerk Woensdrecht

Algemeen

WOENSDRECHT - In de vergadering van het Dorpsplatform Woensdrecht vroeg men zich af wat er nu gaat gebeuren met de kerk in Woensdrecht die al geruime tijd dicht is. Luc de Nijs presenteerde het ontwerp; Bouwbedrijf De Nijs-Soffers wil namelijk de kerktoren behouden en de achterkant slopen. Op deze plek wordt dan een complex gebouwd dat bestaat uit vier woonlagen, met betaalbare woningen. 

Hier waren de buren die naast de kerk wonen het duidelijk niet mee eens. Zij vonden dat met zo’n groot complex hun privacy wordt afgenomen, want je kan dan naar binnen kijken bij ze. De buren zien dan ook liever dat de complex kleiner gaat worden en niet zo hoog. Luc de Nijs zei ook nog met alle buren in gesprek te gaan en dat dit slechts een ontwerp is. 

Energie ambassadeurs 

In de Gemeente Woensdrecht zijn drie energieambassadeurs actief, zij zijn vrijwilligers die graag bij u thuis langskomen voor een vrijblijvende check-up. Samen wordt er dan met u gekeken om eventueel energie te kunnen besparen. De bouwkundige staat zoals bijvoorbeeld isolering, kozijnen, glas en ventilatie wordt dan bekeken. Maar ook andere aspecten worden bekeken zoals uw cv-installatie en eventueel een warmtepomp. Aan het einde van deze check-up wordt alles op papier en ziet u wat u eventueel kan doen om energie en warmte te besparen. Dit advies is geheel kosteloos en aan te vragen via de website van de Gemeente Woensdrecht. Wilt u eventueel een warmte scan laten maken dit kan ook via hen, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. 

IKC en speeltoestellen

Het Dorpsplatform wilde ook graag de stand van zaken weten over de bouw van het IKC in Woensdrecht. Buurtbewoners vroegen zich ook af waar de speeltoestellen zijn gebleven die hier stonden. Wethouder De Heer zei hierover het volgende: “Door de stijgende kosten van ook bouwmaterialen zijn we druk bezig een nieuwe begroting te maken. De speeltoestellen die hier stonden zijn helaas afgekeurd.”

Op 16 mei 2023 is de volgende vergadering van het Dorpsplatform Woensdrecht gepland.

Artist impression: Bouwgroep De Nijs-Soffers

Afbeelding