In het beeldbepalend pand De Lepelaar komen appartementen.
In het beeldbepalend pand De Lepelaar komen appartementen.

Appartementen in verkocht pand De Lepelaar

Algemeen

LEPELSTRAAT - Gemeente Bergen op Zoom heeft het beeldbepalende pand De Lepelaar aan Kerkstraat in Lepelstraat verkocht. Bouwgroep De Nijs-Soffers gaat in het voormalige steunpunt/wijkcentrum zeven appartementen realiseren. De gemeente Bergen op Zoom heeft in de afgelopen jaren een flink aantal panden aangemerkt als verhandelbaar vastgoed. Het pand aan de Kerkstraat 57 staat inmiddels zo'n zes jaar te koop en is in gebruik door een vastgoedbeschermer. Vastgoed-wethouder Ad Coppens is blij met de verkoop: "De lijst met verhandelbare panden wordt steeds kleiner. Dat is een eerste winstpunt. Maar ik vind het nog belangrijker dat dit soort beeldbepalende panden nu opnieuw ingevuld kan worden en dat ze ook behouden blijven voor de gemeenschap. Ik weet ook zeker dat mensen in de rij zullen staan om in een zo'n karakteristiek pand te gaan wonen. Een mooi resultaat voor de gemeente én voor bouwbedrijf De Nijs-Soffers", aldus wethouder Ad Coppens.

Naar de mening van de gemeente voldoet het plan van de bouwgroep aan het gemeentelijk vastgoedbeleid en past het ook prima binnen de voorwaarden die gesteld zijn op het gebied van parkeren, volkshuisvesting en stedenbouw.

Dat geldt overigens ook voor het voormalige Hoofdkwartier aan de Rembrandtstraat 71 in Nieuw-Borgvliet te Bergen op Zoom dat eveneens door De Nijs-Soffers is aangekocht. Ook hier wil het bouwbedrijf 7 appartementen realiseren.