Vol verwachting uitkijken naar de aankomst van Sint-Nicolaas in Halsteren.
Vol verwachting uitkijken naar de aankomst van Sint-Nicolaas in Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Intocht Sint-Nicolaas in Halsteren!

Algemeen

HALSTEREN - Sint-Nicolaas komt weer naar Halsteren. Op zaterdag 19 november is de intocht in het dorp, zo laat de Stichting Sint-Nicolaas Comité Halsteren weten. 

Sint-Nicolaas zal dan samen met zijn Pieten om 14.30 uur aankomen bij Vogelenzang te Halsteren. Onder begeleiding van de Harmonie St. Cecilia Eensgezindheid en De Bergse Leutbrigade zal de stoet vervolgens naar het voormalige Raadhuis van Halsteren trekken. Daar zal Sint-Nicolaas officieel worden verwelkomd. 

Na wat te hebben bijgepraat, zal Sint-Nicolaas rond 15.15 uur vertrekken naar de grote zaal van ontmoetingscentrum De Wittenhorst. Hier kunnen alle kinderen Sint-Nicolaas persoonlijk een handje geven en hun kleurplaat en/of verlanglijstje overhandigen. Ieder kind krijgt persoonlijk een snoepzak van de Sint. Ondertussen zal De Bergse Leutbrigade met vrolijke muziek de kinderen aan het dansen brengen. 

Kortom: het belooft weer een leuke en gezellige Sinterklaasmiddag te worden in Halsteren. De toegang is vanzelfsprekend gratis. 

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar is er weer een kleurwedstrijd. Meer informatie over deze kleurwedstrijd is te vinden op de website van het Sint Nicolaas Comité: www.sinthalsteren.nl

Kinderen die meedoen aan deze kleurwedstrijd kunnen hun ingekleurde kleurplaat inleveren bij Sint-Nicolaas tijdens de intocht in Halsteren. De kinderen van de 10 mooiste kleurplaten zullen worden uitgenodigd om bij Sint-Nicolaas persoonlijk langs te komen op zijn verblijfadres in Halsteren voor het zingen van wat liedjes. De Sint en zijn Pieten zorgen dan natuurlijk ook voor wat lekkers en er wordt nog een verhaaltje gelezen voor het slapen gaan.

Kleurplaat Sint 2022