Marleen Spaapen, Loes Kools, Arno van Loon, Cor van de Korput en Nellie Moerkens.
Marleen Spaapen, Loes Kools, Arno van Loon, Cor van de Korput en Nellie Moerkens. Foto: Dennis van Loenhout

Nieuw bestuur Emoties: “Mooi om lichtpuntje te zijn”

Algemeen

OSSENDRECHT – De Ossendrechtse Stichting Emoties heeft een nieuw bestuur. De stichting, die sinds 2013 bestaat, helpt kankerpatiënten in de gemeente Woensdrecht om wensen te vervullen, zodat de ziekte even kan worden vergeten. Het nieuwe bestuur gaat daar met hart en ziel voor: “Het is mooi om een lichtpuntje te zijn voor mensen die het moeilijk hebben.”

Het nieuwe bestuur van de Stichting Emoties bestaat uit voorzitter Nellie Moerkens, penningmeester Arno van Loon en secretaris Loes Kools. Zij worden aangevuld door leden Marleen Spaapen en Cor van de Korput. Allemaal zijn het erover eens dat de Stichting Emoties een bijzonder mooi doel dient, waarvoor ze zich graag willen inzetten. “Ik vind het een eer dat ik dit mag doen”, zegt secretaris Loes Kools, “wat wij doen is vaak van grote waarde. Wij verlenen een vorm van zorg, die vreemd genoeg niet gedekt wordt door de zorgverzekering.”

Belangrijk

De Stichting Emoties verstrekt een financiële bijdrage aan kankerpatiënten uit de gemeente Woensdrecht, zodat die een wens kunnen vervullen en hun ziekte even kunnen vergeten. Vaak wordt de bijdrage van de Stichting Emoties gebruikt voor een weekendje weg met familie, een fotoshoot met het gezin of een bezoek aan een belangrijke plek. Maar ook meer dagelijkse dingen komen voor, zegt Cor van de Korput: “Die keer dat we bij een mevrouw kwamen die onze bijdrage gebruikte voor nieuwe gordijnen zal ik nooit vergeten. Een bijzondere keuze, maar voor haar waren die gordijnen heel belangrijk, ze wilde iets moois om naar te kijken.”

Donateurs

Tegenwoordig gebeurt het ook steeds vaker dat de bijdrage van Emoties gebruikt wordt om medische kosten of zelfs de boodschappen te betalen, vertelt Loes Kools. “Ziek zijn kost vaak heel veel geld, waardoor mensen in financiële problemen komen. Ook dan is het fijn dat wij verlichting kunnen bieden.” De Stichting Emoties krijgt haar financiële middelen door de inzet van vrijwilligers bij bijvoorbeeld wielerwedstrijden, en uit collectebussen die door nabestaanden steeds vaker bij uitvaarten van kankerpatiënten worden geplaatst. Het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht blijft bovendien een belangrijke donateur. Hoewel de stichting financieel gezond is zijn nieuwe donateurs en sponsors altijd welkom. “We zien dat de regio vergrijst, en daarmee kan het aantal kankerpatiënten toenemen. We zien dit jaar al dat we meer aanvragen hebben gekregen dan anders”, zegt voorzitter Nellie Moerkens, “overigens hebben we pas nog een donatie van bijna 700 euro ontvangen uit de Rabo Clubsportcampagne. Daar willen we alle stemmers enorm voor bedanken!”

De nieuwe bestuursleden van Stichting Emoties beloven hun volle inzet voor kankerpatiënten uit de regio. “Het oude bestuur heeft ons heel goed wegwijs gemaakt voor ze afscheid namen”, zegt Arno van Loon, “en ook ik voel me vereerd met mijn nieuwe rol. Het is jammer dat we nodig zijn, maar mooi dat we dit kunnen en mogen doen.”

Meer informatie op:
www.stichtingemoties.nl