Afscheid brandweer
Afscheid brandweer Foto: Pascal Brugman

Na 45 jaar afscheid bij brandweer

Algemeen

HUIJBERGEN - Na 45 jaar bij de Huijbergse Brandweer was het tijd om afscheid te nemen van het korps. Louis Michielsen uit Huijbergen begon als 22-jarige bij de brandweer. Inmiddels is hij 67 en werd het tijd om zijn werkzaamheden bij de brandweer over te dragen aan de jongere generatie.

Afgelopen vrijdagavond was er een bijeenkomst van de brandweer uit de Gemeente Woensdrecht om de jubilarissen te eren en afscheid te nemen van de leden die ermee stoppen. Hierbij was burgemeester Steven Adriaansen uitgenodigd om de oorkondes en medailles uit te reiken. 

Louis Michielsen heeft ontzettend veel leuke herinneringen aan zijn tijd bij de brandweer: “In de jaren dat ik bij de brandweer zat is er veel veranderd. Vroeger kon je nog eens gezellig samen een biertje drinken na afloop van een uitruk bij de wagen. Nu is dat toch allemaal heel anders, zoiets gaat je gewoon je strepen kosten. Ik heb ontzettend lang op de oude Mercedes gereden, dit was echt een flink bakbeest. Hier heb ik heel wat lange ritten mee gemaakt en zelfs naar een dorp onder Groningen waar ik naartoe moest. Al deed ik over de reis vier uur dit was echt fantastisch, vooral de blikken van andere weggebruikers. Na 45 jaar geef ik het stokje over aan de jongere generatie en ga verder met mijn hobby’s. Af en toe zal ik nog eens naar de kazerne komen om te kijken hoe het gaat”, vertelt Louis. 

Icoon

Postcommandant Jeffrey van Dijk gaf een speech om ook afscheid te nemen van de Huijbergse brandweericoon: ‘’Ik heb aan Louis fantastische herinneringen, in de kazerne hangen artistieke creaties die we een paar jaar geleden hebben gemaakt op een teamuitje. Op Louis zijn creatie was een rode draad zichtbaar, die stond volgens hem voor de brandweer en wat hij daarmee heeft mogen en moeten beleven. In de loop der jaren heb je veel veranderingen meegemaakt, van persluchttoestellen in houten kisten naar ademluchttoestellen in beugels in de TS. Maar jou maakte dit niks uit, je was een sterke man die het met een flinke zwaai op zijn rug gooide. Niks was jou te gek.” 

Ook brandweerman Marlon Verhaert had mooie woorden voor Louis: ”Ik heb de eer gehad om vijftien jaar met jou te mogen werken. Al was er alarm midden in de nacht, als wij aankwamen zat jij al gereed in de wagen klaar voor vertrek. Hoe jij dat deed weet niemand.”

Als Jan de Rooij reed jij door het mulle zand over de Kalmthoutse Heide, terwijl andere ploegen vast kwamen te zitten. Met één hand aan het stuur reed jij naar de brand, hier werd ik zenuwachtig van. Maar je was een fantastische chauffeur en brandweerman. We gaan je missen Louis”, aldus Marlon Verhaert.

Naast afscheid van Louis werd er ook afscheid genomen van Curt Mille (21 jaar), Paul Gillesse (40 jaar), Willy Gillesse (50 jaar) en nog andere leden die korter bij de brandweer zaten. Jubilarissen zijn Joost van Broekhoven (10 jaar), Mark de Kroo (10 jaar), Gerrie de Wit (12,5 jaar), Marlon Verhaert (15 jaar), Stefan Knipping (25 jaar) en Patrick Pijnen (35 jaar). Vanwege privéomstandigheden kon het korps van post Hoogerheide helaas niet aanwezig zijn. Hen werd veel sterkte toegewenst. 

afscheid brandweer
afscheid brandweer
afscheid brandweer
Brandweerteam Huijbergen neemt afscheid van Louis Michielsen tijdens de huldigingsavond van de brandweer gemeente Woensdrecht.