Afbeelding

Grenswachters weer onderuit

Algemeen

PUTTE – Tradities zijn er om in ere te houden. Bij Grenswachters in eigen huis in actie met ODIO kan die onderhand gestolen worden. De statistieken tegen het groenwit uit Ossendrecht vallen negatief uit. De 7-0 uit het seizoen 2011-2012 vormt het enige lichtpuntje te midden van enkele gelijke spelen en voorts zes nederlagen. Voor de elfde maal deze eeuw stond zondag de kraker in competitieverband op het programma. En wederom liepen de Puttenaren in de onderhand bekende val!

Beide elftallen hebben geen geheimen voor elkaar. Met name voor Peter van Oirschot als coach in Ossendrechtse dienst. De Putse oefenmeester heeft zowel als speler als ook trainer een enorm Grenswachters verleden. En na de zomer keert hij andermaal keert hij op het oude nest terug. Tegen zijn toekomstig elftal wilde hij hoe dan ook een goed visitekaartje achterlaten en een onnodig geleden nederlaag eerder dit seizoen wegpoetsen.

De derby startte me aftastend voetbal weer twee kanten en weinig doelgevaar voor beide teams. Terwijl ODIO defensief de zaken goed op harde had, was het Grenswachters dat toch stiekem op zoek naar een goal ging. Jelle Hesbeens dook enkele malen gevaarlijk het strafschopgebied in en Thom van Dongen zag zijn kopbal net naast de paal verdwijnen. Na ruim een half uur ging het spel definitief op de wagen. ODIO-aanvoerder Raf Melsen verliet geblesseerd het veld. Direct daarop stuurde Mathijs Brok diens ploegmaat Gijs van Landeghem de diepte in, passeerde Goort Gelten en bracht Grenswachters op voorsprong. Echter lang kon de Putse brigade niet genieten. ODIO zocht gelijk de tegenaanval en tijdens een scrimmage viel de bal voor de voeten van de zojuist ingevallen Dirk Jansen. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal in het dak van het doel.

Kort na rust werd een hoge bal door Grenswachters-goalie Jasper Cornelis gevangen. Terugspeelbal oordeelde de scheidsrechter van dienst. Net binnen de zestien nestelde zich laatste man Roy Carpentier achter de bal en, op aangeven van Coen Michielsen, ranselde hij snoeihard de bal achter de onfortuinlijke doelman, 1-2.

Richard van Hooijdonk antwoordde met het inbrengen van Raphael Verhaert, Grenswachters ging op zoek naar de gelijkmaker. Terwijl de thuisploeg aanviel, loerde ODIO op de counter en uitbreiding van de voorsprong. Damian Elenbaas en Marijn Corré vonden echter Cornelis op hun weg. Aan de overzijde mikte Jesper van Linden tweemaal al koppend net over, waardoor de driepunter andermaal richting Ossendrecht verdween!

Grenswachters: Jasper Cornelis, Jesper van Linden, Mark Leenaerts, Gijs van Landeghem, Mathijs Brok (81. Levi Roels), Thom van Dongen, Tobi de Bruijn, Tim van den Bleeken, Michael Dankers, Jelle Hesbeens (53. Raphael Verhaert), Eric Nuyes (81. Ard van Tilburg)

ODIO: Goort Gelten, Roy Carpentier, Luc Melsen, Luke de Dooij, Albert van der Kooij (68. Sander Kerstens), Raf Melsen (37. Dirk Jansen), Coen Corré, Coen Michielsen, Damian Elenbaas, Thomas Jansen, Marijn Corré (89. Tim Vermeij)