Klaar om op pad te gaan bij de Paarden3daagse Huijbergen.
Klaar om op pad te gaan bij de Paarden3daagse Huijbergen. Foto: Pascal Brugman

Paardendriedaagse Huijbergen geslaagd

Algemeen

HUIJBERGEN - Afgelopen weekend vond de Huijbergse Paardendriedaagse weer plaats in zijn normale vorm. Vorig jaar was er vanwege de coronamaatregelen een bescheiden versie. 

Op woensdag 21 september kwamen de eerste ruiters met hun paarden al naar de omliggende campings, zoals Costa Kabrita en De Meet. Beide campings hadden de weides beschikbaar gesteld om de paarden te kunnen neerzetten voor dit evenement. De ruiters sliepen in een van de huisjes of in de tent.  

De organisatie is blij dat de Paardendriedaagse weer gehouden kan worden. Carola Poot: “We hebben voor dit jaar weer drie routes voor de driedaagse uit kunnen zetten. Dit is dan ook voor de ruiters en de paarden weer een mooie gebeurtenis door een prachtige omgeving. Op elke route zijn er stempelposten waar even uitgerust en wat gegeten of gedronken kan worden, door zowel de ruiters als paarden. Op de vrijdag is de route 15 tot 20 kilometer lang omdat we dan pas in de middag starten. Op zaterdag en zondag beginnen we al in de ochtend, dus wordt de route 20 tot 25 kilometer lang. Hier zijn wat meer stempelposten, zodat we ook kunnen zien wie er gepasseerd is, mocht er onderweg wat gebeurd zijn. Met alle grondeigenaren zijn we in gesprek geweest of we hiervan gebruik mogen maken. Tenslotte hinderen we met deze driedaagse ook weinig weggebruikers, omdat wij zoveel mogelijk gebruik maken van het buitengebied met mooie paden. Voor dit weekend hebben we ongeveer 293 aanmeldingen gehad, deze zijn verdeeld over het gehele weekend. Het deelnemersveld is fantastisch, de verste deelnemer komt helemaal uit Frankrijk naar Huijbergen. In de paardenwereld zijn wij al een best groot evenement, hier zijn wij erg trots op”,  aldus Carola Poot van de organisatie. 

Paardendriedaagse Huijbergen heeft dit jaar geen gebruik gemaakt van sponsoren, maar hoopt deze voor volgend jaar weer te kunnen benaderen. Dan wil de organisatie namelijk weer groots uitpakken.

Afbeelding
Paarden3daagse Huijbergen in een prachtige omgeving.