Huijbergen heeft 't
Huijbergen heeft 't Foto: Pascal Brugman

Huijbergen beleefde feestelijk weekend

Algemeen

HUIJBERGEN - Onder het motto ‘Huijbergen heeft ‘t’ beleefden dorpsbewoners en belangstellenden daarbuiten een feestelijk pinksterweekend in Huijbergen. 

Wekenlang kon er bij de Coop In Huijbergen al gespaard worden voor de dorpsbarbecue. Afgelopen zaterdag was het dan zover er werd er flink gebakken en gebraden bij MFC de Kloek. Dit alles bij een verlaat feestje vanuit de Coop voor het 25-jarig bestaan van de buurtsupermarkt. Voorafgaand aan de BBQ werd eerst nog een bingo georganiseerd en hierbij was het al reuzegezellig voor de buurt. Dat bleef het daarna nog lang. Zaterdag werd er door vriendengroep Den Baarg al hard gebouwd aan de Wadi voor het kampioenschap fierljeppen dat op de zondag plaatsvond. Er werd dan ook flink gesprongen met de stok en met de muziek erbij en de feestavond was erg tof. Zondag kwamen vanaf een uur of vier de bezoekers naar het kerkplein. Zanger Ruud Zwaan mocht de avond openen met feestmuziek en ‘s avonds werd er verder gefierljept. Velen haalden in de tweede ronde een nat pak, hier genoten de kijkers enorm van. Dj Dave zorgde voor een feestelijke avond en de organisatie was tevreden dat het evenement toch door kon gaan op een later tijdstip.  

Ook de cultuursector werd niet vergeten. Het Wilhelmietenmuseum was geopend voor bezoekers op tweede pinksterdag. De educatieve ruimte van Molen Johanna was te bezichtigen door bezoekers die nog niet waren geweest en ook in de molen kon een kijkje genomen worden. Kinderopvang Ons Marieke bestaat 20 jaar en dat werd ook op tweede pinksterdag gevierd. Zo werd er een workshop schilderen gegeven en rondom de kinderboerderij verzorgde DJ Bram vrolijke liedjes en werd er meegezongen. Dit onder het genot van een hapje en drankje.

Afbeelding
Afbeelding
Huijbergen heeft 't
Zanger Ruud Zwaan
Afbeelding
Huijbergen heeft 't
Huijbergen heeft 't
Afbeelding