Kinderen beleefden een extra feestelijke vijftigste vakantieweek in Huijbergen.
Kinderen beleefden een extra feestelijke vijftigste vakantieweek in Huijbergen. Foto: John Kil

Gouden kindervakantieweek in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Kindervakantiewerk organiseerde afgelopen week de vijftigste editie van dit jaarlijks terugkerende spektakel in Huijbergen. Ongeveer zeventig kinderen in de basisschoolleeftijd van groep 1 tot en met 8 hadden zich hiervoor opgegeven bij de organisatie. Omdat de kindervakantieweek voor vijftigste keer plaatsvond was het thema voor het openingsfeest op in MFC De Kloek dan ook ‘Goud’. Het werd een fantastische, feestelijke week en het zou jammer zijn als die geen vervolg krijgt. Er worden namelijk nieuwe bestuursleden gezocht nu twee mensen na tientallen jaren inzet stoppen. 

John Kil is penningmeester van de stichting en zit er al 41 jaar bij. Hij gaf aan ermee te stoppen, helaas. Annette van Dam, secretaris van de stichting is 35 jaar bij de stichting. Ook zij heeft aangegeven ermee te stoppen. Voorzitter Arnold Zoutman is de jongste van het bestuur en blijft nog even bij de stichting, anders is er geen bestuur meer. Om dit mooie concept voor de kinderen voort te kunnen zetten in de zomervakanties zoeken ze dan ook naar een nieuw bestuur. Want het zou zonde zijn als dit in de toekomst verloren zou gaan.

“We hebben het jarenlang met veel plezier gedaan, maar ook wij worden ouder en de meesten zijn al of gaan met pensioen. In al die jaren hebben we door trouwe sponsoren wat moois neer kunnen zetten in de zomervakanties. Door hun donaties hebben we de kosten laag kunnen houden zodat ieder kind mee kon doen,  zelfs als de ouders het echt niet konden betalen. We hopen dan ook dat inwoners zich melden om een bestuur te willen vormen om dit mooie project in hun dorp voor de kinderen voort te kunnen zetten”, aldus penningmeester John Kil.  

Wie zich in zou willen zetten voor Kindervakantiewerk Huijbergen kan zich dan ook melden bij de Stichting bij een van de bestuursleden.

Gouden week

Na het ‘gouden’ feest afgelopen maandag in de MFC de Kloek, beleefden de kinderen dinsdag een onvergetelijke dag in Pretpark Drievliet. Woensdag was er een sportdag op het voetbalveld van Vivoo. Ondanks het warme weer genoten de kinderen van de vele activiteiten. Zo nodig werden sommige spellen verplaatst naar de schaduw. Donderdags was een speurtocht georganiseerd en vertrokken de kinderen vanaf groep 5 na afloop naar het scoutingcomplex in Ossendrecht, waar de rest van de kinderen de gouden week daar vrijdag op de laatste kampdag mee af sloot.  Het was een fantastische week.

Kindervakantiewerk Huijbergen
Kindervakantiewerk Huijbergen
Kindervakantiewerk Huijbergen
Kindervakantiewerk Huijbergen
Kindervakantiewerk Huijbergen
Kindervakantiewerk Huijbergen
Kindervakantiewerk Huijbergen