Goort Gelten (ODIO) heerst in de lucht.
Goort Gelten (ODIO) heerst in de lucht.

Driepunters voor Grenswachters en WVV’67

Algemeen

OSSENDRECHT/WOENSDRECHT – De onbevooroordeelde liefhebbers van derbyvoetbal stonden zondag 17 oktober voor een dilemma. De Gentlemen Derby in de vierde Klasse B presenteerde niet één maar twee onderlinge krachtmetingen! Op Sportpark De Heiloop wist het bijna jarige ODIO buurman Grenswachters van de Putse kermis te lokken. In Woensdrecht gingen WVV’67 en Vivoo hun bijna jaarlijks terugkerende voetbalvete aan!

ODIO-trainer Peter van Oirschot weet als geboren en getogen Puttenaar welke naweeën de feestweek in oktober voor schadelijke gevolgen op de prestaties van Grenswachters kunnen hebben. Tegen zijn oude werkgever had hij hier ook stiekem op gehoopt om zijn geplaagde team te maskeren. Immers op het appel tegen zijn dorpsgenoten ontbraken Coen Michielsen en Damian Elenbaas met enkelblessures . Ook aanvoerder haakte in aanloop naar de derby met een spierblessure af.

Zowel ODIO als Grenswachters werkte vanaf de aftrap hard zonder echt goed voetbal te spelen. Het duurde tot de twintigste minuut vooraleer voor de eerste maal van een scoringskans sprake was. Luc Melsen punterde echter van dichtbij net naast. Kort daarop kreeg ODIO in de persoon van Coen Corré opnieuw een riante mogelijkheid doch ook diens inzet miste de goede richting. Vervolgens diende Jasper Cornelis redding te brengen op een schot van Luke de Dooij. Grenswachters was gevaarlijk middels een hakballetje van Jean Mbunga en een kopbal van Mathijs Brok. Na rust trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. In de 73e minuut speelde Jesper van Linden op links Thom van Dongen aan die de bal voor de voeten van Jean Mbunga legde. De Grenswachters-nieuweling verschalkte met een droog schot in de hoek ODIO-goalie Goor Gelten. De thuisploeg ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde niet, 0-1.

In Woensdrecht wachtte Vivoo de zware opdracht om de groenzwarte vloek van zich af te spelen. In het voorbije decennium reisden de Huijbergenaren maar liefst achtmaal tevergeefs naar Sportpark De Fortuin af. Voor de nieuwste editie beschikte Vivoo-trainer Andy Wierikx op een voltallige selectie. Collega Gerard Lazarom kon geen beroep doen op Max van Elzakker, Thimo Rottier en aanvoerder Robin Schipperijn. Hessel van Aalzum ontbrak vanwege een schorsing. Het kon echter de pret voor WVV’67 niet drukken. Na drie minuten was het de herstelde Martijn de Nijs die in de kluts Vivoo-keeper Robert Samek verraste en de score opende. Vivoo was niet onder de indruk en zocht de tegenaanval. De strijdwijze werd na tien minuten beloond door een goal van aanvalsleider Dimitri Ceuppens. 

Tot aan de thee golfde het spel op en neer zonder noemenswaardige bovenliggende partij. In het tweede bedrijf drong WVV’67 Vivoo meer en meer in de verdediging. Het leverde enkele hachelijke momenten in de doelmond op alvorens in de 70e minuut een voorzet vanaf links op het hoofd van de opgerukte Matt Luijkx belandde. De verdediger kopte van dichtbij raak en de voorsprong op het scorebord. Vivoo was niet bij machte op te reageren en mocht van geluk spreken dat Robert Samek tweemaal redding bracht op fraaie inzetten van de sterk invallende Kieran Pijnen.

Afbeelding