Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het was weer rillen langs het veld afgelopen weekend. Met name op zaterdag was het voor de toeschouwers te hopen op een hartverwarmend schouwspel binnen de lijnen, want van de temperatuur moest men het daarvoor niet hebben. Gelukkig werden er weer mooie resultaten geboekt, ook al was het voetballend niet altijd even best wat het publiek kreeg voorgeschoteld.

Zaterdag 1 eenvoudig langs Seolto

Na het onnodige gelijkspel tegen Krabbendijke was het afgelopen zaterdag vooral zaak niet nog punten te verspelen in de strijd om de (periode)titel. Tegenstander Seolto uit Zevenbergen werd eerder dit seizoen al met 1-5 aan de kant gezet en ook nu had Halsteren weinig moeite met dit team. Halverwege de eerste helft kwam Halsteren via doelpunten van Thom Luijks en Mike de Nijs op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na rust verdubbelde De Nijs zijn bijdrage aan de score en loodste Halsteren met de 3-0 in veilige haven. Seolto kon geen moment echt overtuigen en dat mag ook als een compliment aan het compact spelende Halsteren worden gezien. Komende zaterdag reist de equipe van Remco van Haaren af naar Scharendijke voor het uitduel tegen middenmoter ZSC’62. Het geloof in de titel is nog springlevend, dus de drie punten moeten mee naar huis. De wedstrijd start om 14.30 uur en is “live” te volgen via Twitter op kanaal @HalsterenZa1.

Lucky Zondag 1 pakt volle buit tegen Silvolde

Het geluk was aan de zijde van Halsteren afgelopen zondag. In een typische 0-0 wedstrijd was het toch de ploeg van Erwin de Nijs die er met de drie punten vandoor ging. In de eerste helft speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld en waren er sporadisch wat kansen voor beide ploegen. Na de thee kreeg Halsteren meer grip op de wedstrijd en werden de ruimtes in het veld wat groter. Een kwartier voor tijd werd een afstandsschot van Nassim Asrih van richting veranderd en zeilde daardoor over de keeper de goal in. Het zorgde voor opluchting bij Halsteren, hoewel Silvolde zich tot de laatste minuut niet gewonnen gaf en zelfs met een bal op de paal nog heel dichtbij de gelijkmaker was. De 1-0 zege is een opsteker voor de drukke periode die aanbreekt. Deze woensdag speelt Zondag 1 de verre uitwedstrijd tegen Minor in het Zuid-Limburgse Nuth. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. En op zondag staat wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Nuenen (aanvang 14.30 uur). Beide wedstrijden zijn live te volgen via Twitter op kanaal @HalsterenZo1.

JO19-1 verstevigt koppositie tegen Terneuzen

De JO19-1 is nog steeds de trotse koploper van de vierde divisie en als enige in de poule nog ongeslagen. Afgelopen zaterdag kwam Terneuzen op bezoek, dat net als Halsteren is gepromoveerd. Een oude bekende dus, die het Halsteren in de eerste helft nog knap lastig maakte. Terneuzen kwam daarin op een 0-1 voorsprong. Maar Halsteren toonde aan veerkrachtig te zijn en boog deze achterstand overtuigend om naar een uiteindelijke 4-1 zege. Komende zaterdag gaat Halsteren op bezoek bij Roosendaal, de nummer 2 op de ranglijst. Een serieuze krachtmeting waarin duidelijk zal worden of er dit seizoen nog meer in zit voor het talentvolle team van Halsteren.

Voetbalclinic voor meiden 8 en 22 april

Op vrijdag 8 en 22 april organiseert RKSV Halsteren voetbalclinics voor meiden in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar. Lijkt het jou leuk om te gaan voetballen en wil je deelnemen aan de clinic? Dan ben je op deze data van 19.00 tot 20.15 uur van harte welkom op sportpark De Beek. Deelname is kosteloos. Je kunt je aanmelden door een e-mail met je naam en leeftijd te sturen aan meidenvoetbal@rksvhalsteren.nl.

Zaterdag 2 presenteert: Black & Yellow Party

Terug van weggeweest: onze Black & Yellow Party op zaterdag 9 april, georganiseerd door de spelers van Zaterdag 2. Kom voor een avond vol gezelligheid, een drankje en gezellige muziek naar onze kantine ‘t Ooievaarsnest. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur.

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 9 april: 08:30 Halsteren JO8-2 - Steenbergen JO8-1; Halsteren JO9-1 - Krabbendijke JO9-1; Halsteren JO10-2 - SJO De Markiezaten JO10-1; Halsteren JO10-3 - Moerse Boys JO10-1. 09:45 Halsteren JO13-4 - DBGC JO13-1; Halsteren JO13-3 - Cluzona JO13-1; Halsteren JO11-4 - NVS JO11-1; Halsteren JO11-2 - WVV’67 JO11-1JM. 11:15 Halsteren JO14-1 - Rijen JO14-1; Halsteren JO15-2 - Hoeven JO15-3; Halsteren JO15-1 - Beek Vooruit JO15-1. 13:00 Halsteren JO16-1 - Krabbendijke JO16-1; Halsteren JO16-2 - Steenbergen JO16-2. 15:00 Halsteren 5 - TVC Breda 2; Halsteren 6 - BSC 3; Halsteren 3 - MOC’17 5.

Voor meer informatie: kijk op www.rksvhalsteren.nl