Afbeelding

Braderie en wielerwedstrijden in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 augustus valt er in het dorp Huijbergen volop te beleven. Op zaterdagavond is er een wielerwedstrijd voor renners met en zonder licentie, die wordt voorafgegaan door de bekende ludieke Raadsrace. De zondag staat in het teken van de Huijbergse Braderie met een speciale vrijmarkt voor de jeugd. Ondernemersvereniging Hover tekent voor de organisatie. 

Wielrennen

Wielrenners uit de gehele wielergemeente Woensdrecht, van de Brabantse Wal en daarbuiten gaan in een vrije koers de strijd aanbinden. Dit sportief gebeuren is destijds begonnen bij het 750-jarig bestaansjubileum van Huijbergen in 2014. Aanvankelijk ging het om het Huijbergs kampioenschap, in 2016 werd dit veranderd in Woensdrechts kampioenschap. 

De wielerronde waaraan iedereen kan deelnemen trekt doorgaans veel publiek. Hoewel de drempel om mee te doen laag is, wordt het niveau van de deelnemers steeds beter. Het parcours omvat een ronde om het dorp van 2600 meter die acht keer wordt afgelegd. Verzoek vanuit de organisatie is om zoveel mogelijk vooraf in te schrijven maar op de dag zelf kan ook nog. Er kan een tachtigtal renners meedoen om alles organisatorisch te kunnen behappen. De organisatoren van de wielerwedstrijd, onder anderen de wethouders Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal, kunnen bogen op voldoende vrijwilligers om de wielerkoers in goede banen te leiden. 

Er wordt gestart in drie categorieën om het kampioenschap: renners tot 50 jaar, 50+ renners en één categorie dames. Het startschot klinkt om 19.00 uur in de Dorpsstraat en wordt gegeven door burgemeester Steven Adriaansen.

Inschrijven voor de wedstrijd kan vooraf via e-mail: jongbazuin@gmail.com en naderhand bij Restaurant Fleurian in de Dorpsstraat bij de finish.

Raadsrace

Voor de ludieke Raadsrace die voorafgaat aan de wielerwedstrijd zijn alle politieke fracties van de Woensdrechtse gemeenteraad uitgenodigd. Van de zes partijen zullen groepjes van een vijftal sportievelingen gaan uitmaken welke partij buiten de raadszaal de sterkste is. De Raadsrace begint om 18.30 uur. 

Braderie

Voor de Huijbergse braderie op zondag 28 augustus wordt traditiegetrouw een groot aantal kraamhouders verwacht. Vorig jaar waren dat er rond de tachtig met de meest uiteenlopende koopwaren. Het is altijd gezellig snuffelen tussen het gevarieerd aanbod stands in het gemoedelijke centrum van Huijbergen. Openingstijd van de Braderie: 11.00 tot 17.00 uur. 

Horecazaken zorgen voor sfeer op hun terrassen en zondag zijn bezienswaardigheden als het Wilhelmietenmuseum en molen Johanna geopend. 

Kindervrijmarkt

Speciaal voor de kinderen uit Huijbergen is er zondag tijdens de Braderie een vrijmarkt. Zij kunnen hier zelf hun tweedehands spulletjes verkopen. Aanmelden, enkel door Huijbergse jeugd, kan tot 24 augustus bij Wil de Jong, telefoon (0164) 642110 of e-mail: jongbazuin@gmail.com

Géén kermis

Eigenlijk zou er gedurende drie dagen een kermis met een tiental attracties staan op het Kerkplein in Huijbergen. Omdat de kermisexploitant zich een week had vergist in de datum kan de kermis dit jaar niet doorgaan. Dit tot spijt van de organisatie, die de datum voor volgend jaar in ieder geval al heeft vastgelegd.  

Verkeersmaatregel

Op zaterdag 27 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, Bakerstraat, Vrouwenhof, Kloosterdreef, Dorpsstraat en Staartsestraat. De afsluiting is op zaterdag van 17.00 tot 21.30 uur. 

Op zondag 28 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, S. Bogaertslaan (van P. Borrekensstraat tot kruising Boomstraat). Bergsestraat, Dorpsstraat en Bergsestraat (van kruising Boomstraat tot Jeneverbes). De afsluiting is van 06.00 uur tot 20.00 uur.

De wegomleidingen zijn door borden aangegeven. De organisatie verzoekt iedereen om auto’s tijdig elders te parkeren. 

De start van de raadsrace.
Winnaars van de raadsrace