Afbeelding

Kerkberichten Zuidwesthoek, Halsteren en Lepelstraat

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld).

Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl

Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Julia Marcus w.v. Ferdinandus de Moor; Jo Dekkers w.v. Andrea Ludovicus Pijnen; To Bogers w.v. Karel v. Loon. In Ossendrecht: Marie-Rose de Moor; Alina Reusen w.v. Jac Jansen; In Putte: Wim Emke w.v. Jacoba Langenveld.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 14 augustus om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers. Intenties: Frans Hopmans e.v. José van der Poel. Mededelingen: zondag 21 augustus om 09.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 13 augustus om 19.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Koster: Tonnie Dingemans; Lectrice: Rita van Gaal. Intenties: Leonie Sloven. Mededelingen: zaterdag 20 augustus is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 27 augustus om 19.00 uur.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 

Zondag 14 augustus om 14.00 uur: Eucharistieviering; Voorgangers: emeritus pastoor Peter de Rooij, vicaris Paul Verbeek, diaken Ryan Keetelaar; Lectrices: Itha Buijsse en Gerda van Dijke; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: Frans v. Wezel en overige familieleden, Jet en Ria v. Doorn-Krijnen, Frans en Cor Broosus-Goense.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 14 augustus om 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Koster: Emmy Stigter; Lector: Lia Drijdijk. Intenties: mijnheer en mevrouw Hendrickx-Remijn vanwege hun 50-jarig huwelijksjubileum; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en koor. Mededelingen: zondag 21 augustus om 11.00 uur: woord- en communieviering. Dinsdag 23 augustus om 19.00 uur in de Adolphine kapel: woord- en communieviering. Voorganger: diaken Ryan Keetelaar.

Vieringen in de verpleeghuizen:

Heideduin in Hoogerheide: 
vrijdag 26 augustus om 14.30 uur.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.
Zondag 14 augustus 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859.

Zondag 14 augustus 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik. Intenties: Jo Nuijten-Roosenboom; Winfried Legein; Rinus Loos en Corrie Loos; Coby koenraadt-van der Sande; Jan Tunders; uit dankbaarheid. Overleden: Jaantje Verbogt-Sebregts. Donderdag 18 augustus 9.00 uur: Woord, Gebed en Communie; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Jo Nuijten-Roosenboom.

Pastoraal woord

Wat werkelijk van waarde is

Mensen willen graag weten waar ze aan toe zijn. Niet elke dag bezig zijn met de vraag heb ik vannacht wel een dak boven mijn hoofd? Heb ik voldoende inkomsten om boodschappen te doen en de kachel warm te houden? Kunnen de kinderen elke dag naar school? Het zijn de meest elementaire dingen die ieder mens, niemand uitgezonderd, nodig heeft om goed en veilig te kunnen leven. De Bijbeltekst in Lucas 12,13 begint met een vraag: “Meester, zeg aan mijn broer dat hij de erfenis met mij deelt.” Het antwoord van Jezus is duidelijk: “Pas op en wacht u voor alle hebzucht! Want geen enkel bezit, al is dit nog zo overvloedig, kan uw leven veiligstellen.” Het is een antwoord dat rechtstreeks naar het boek Prediker wijst: Wat heeft een mens tenslotte aan al zijn geploeter, en aan de zorgen waarmee hij zich op aarde kwelt. Het punt is gezet. Dan volgt de parabel. “Het land van een rijk man had een grote oogst opgeleverd. Daarom overlegde deze bij zichzelf: Wat moet ik doen? Ik heb geen ruimte om mijn oogst te bergen. En hij zei: Dit ga ik doen: ik breek mijn schuren af en bouw grotere: daarin zal ik dan heel mijn rijkdom aan koren opbergen. Dan zal ik tot mijzelf zeggen: man, je hebt een grote rijkdom liggen, voor lange jaren; rust nu uit, eet en drink en geniet ervan! De rijke man in de gelijkenis vindt dat hij veel bereikt heeft. Maar God noemt de man een ‘dwaas’. Deze man is helemaal gericht op zijn eigen ego en op zijn aardse beslommeringen. Hij is doof en blind voor de trouwe aanwezigheid van God. Het was 28 juli ook Earth Overshoot Day. Dat betekent dat alle grondstoffen die de aarde in één jaar tijd duurzaam kan voortbrengen zijn opgebruikt. De conclusie is duidelijk: we willen te veel, we leven te groots, de aarde is niet bestand tegen alsmaar meer en alsmaar beter. Tenzij we het laatste, het alsmaar beter, gebruiken om wijs met onze aarde om te gaan. Prediker en Jezus roepen ons op om onszelf nog een keer de vraag te stellen: Op wie of wat richt onze aandacht zich? Door wie laten wij ons leiden? Moge God ons in deze roerige tijd de wijsheid en het inzicht schenken om te kunnen onderscheiden welke weg Hij ons wijst.

Lenie Robijn, pastoraal werkster.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 13 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering gedenken we: Kees Schetters w.v. To Quintus. Voorgangers: Pater Bertus van Schaik en Pastor Lenie Robijn; lector: H. Wouts. Dinsdag 16 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Voorganger: Pastoor Hans de Kort.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 14 augustus 10.00 uur: Eredienst in de Martinuskerk te Halsteren, mevr. G. de Jong.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail: info@minervepers.nl