Afbeelding

Bergen op Zoom en de Commandotroepen

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Al geruime tijd is bekend dat het Korps Commandotroepen (KCT) in Roosendaal uit zijn jasje groeit. Daarom zijn ze op zoek naar een nieuwe locatie in de regio om hun kazerne in Roosendaal, de schietbaan in Ossendrecht en het logistiek centrum (Mobiliteitscentrum Rucphen), op één plaats te concentreren.  

Raadslid Josita Delhez (VVD) reageert hier als volgt op: “Uiteraard zou de Bergse VVD het fantastisch vinden wanneer die nieuwe locatie in onze gemeente zou komen. Daarom hebben wij via ons landelijk netwerk gepolst bij het Ministerie van Defensie of dit tot de mogelijkheden kan behoren. Juist nu blijkt hoe belangrijk het is om ons leger goed te faciliteren. We hebben het duidelijke antwoord gekregen dat de voorkeursopties Roosendaal en Rucphen zijn. Daar gaat niet mee geschoven worden. Heldere taal. Daar houden we van, maar natuurlijk is het jammer dat Bergen op Zoom, als garnizoensstad van weleer, niet opnieuw een actieve kazerne binnen haar gemeentegrenzen kan verwelkomen. Sowieso zijn we blij dat het KCT, als een belangrijke werkgever, in ónze regio blijft. Want een sterke regio is een sterk Bergen op Zoom. Dit betekent echter niet dat we niet blijven zoeken naar mogelijkheden om onze Kansenstad verder te verrijken.”

de meldkamer van de gezamenlijke Veiligheidsregio’s voor Zeeland-West Brabant, Fort de Roovere, de Theodorushaven die samen met de omliggende bedrijventerreinen volop in ontwikkeling is, de unieke weervisserij, het Markiezenhof: enige stadspaleis van Nederland, et cetera. We hebben veel om trots op te zijn. Dit betekent echter niet dat we niet blijven zoeken naar mogelijkheden om onze Kansenstad verder te verrijken, zodat onze inwoners een leefbare, veilige, bloeiende en grenzeloze gemeente houden.”

Josita Delhez, raadslid Bergse VVD