Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Bestuurders Ingrid van Huijkelom van SDW (links) en Marjolijne Lewis van S&L Zorg (rechts) kijken uit naar de realisatie van de nieuwe woning.
Bestuurders Ingrid van Huijkelom van SDW (links) en Marjolijne Lewis van S&L Zorg (rechts) kijken uit naar de realisatie van de nieuwe woning.

Samen werken aan nieuwe woning voor cliënten SDW

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM - Woonlocatie de Schans van SDW in Halsteren gaat sluiten. Het gebouw voldoet niet meer aan de wensen en eisen van SDW. Op woonlocatie de Schans wonen cliënten met een verstandelijke beperking.


SDW is voor negen bewoners overeengekomen dat S&L Zorg een nieuwe woning bouwt op haar terrein Lambertijnenhof in Bergen op Zoom. De voorbereidingen voor de bouw zijn gestart. De planning is dat deze negen bewoners daar in juni 2022 naartoe verhuizen. Begeleiders van de Schans gaan met hen mee.

 Aanvankelijk huurt SDW de woning van S&L Zorg en blijven de medewerkers in dienst van SDW. SDW en S&L Zorg onderzoeken de mogelijkheid om in de toekomst de cliënten en medewerkers van de nieuwe locatie over te dragen aan S&L Zorg. Uiteraard worden betrokken medewerkers, cliënten en hun netwerk hierover op de hoogte gehouden.

Bestuurders Ingrid van Huijkelom van SDW en Marjolijne Lewis van S&L Zorg zijn tevreden over de prettige samenwerking. Ze kijken uit naar de realisatie van de woning op het Lambertijnenhof en de verhuizing van de cliënten.

Over SDW
SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen. Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op www.sdw.nl of neem contact op met SDW Startpunt: startpunt@sdwzorg.nl of telefoon 088-259 3010.

Over S&L Zorg 
Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers biedt S&L Zorg meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. Naast diverse woningen in de wijken in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof. Kijk voor meer informatie ook eens op website www.slzorg.nl.

Meer berichten