Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p><i>Peter van Oirschot tekent voor tweede ambtsperiode voor Putse dug-out.</i> </p>

Peter van Oirschot tekent voor tweede ambtsperiode voor Putse dug-out.

Witte rook bij ODIO en Grenswachters

Terugkeer van oude bekenden


OSSENDRECHT/PUTTE - Na enkele seizoenen status quo trok de trainerscarrousel opnieuw door de Woensdrechtse contreien. Na WVV’67 moest ook ODIO op zoek naar een nieuwe technisch en tactische verantwoordelijke man of vrouw voor de selectie. Verder zal in goed overleg ook het huwelijk tussen Richard van Hooijdonk en Grenswachters in de lente worden ontbonden!

De jacht op een nieuwe trainer is een interessant proces. Zodra een vacante positie wereldkundig wordt gemaakt, ontstaat een periode van loven en bieden. Enerzijds laten vaak meerdere geïnteresseerden hun voorkeur heimelijk blijken, anderzijds werken clubs met bedekte shortlisten. In verschillende gesprekken tast men vervolgens elkaar af en worden beslissingen genomen. Soms leidt het tot een compromis, soms haken om verschillende redenen clubs of trainers voortijdig af. 

Onlangs doorliep jubilaris ODIO (90 jaar) het proces en blies witte rook over sportpark De Heiloop. Met Erwin van Schilt (33) haalt men een jonge doch echter ook ervaren trainer in huis. En een oude bekende! Na definitief bij Steenbergen te zijn doorgebroken ging de middenvelder, naast op het amoureuze vlak, ook in op sportieve Ossendrechtse interesse. Als speler was hij van 2008 tot 2010 anderhalf seizoen in het groenwit actief alvorens hij plotseling het roer omgooide. “In het tweede seizoen zette toenmalig trainer Ad Kas me linksback, een positie die me als controlerende middenvelder niet echt op mijn lijf geschreven was. Hierin verschilden we van mening, waarop ik besloot de eer aan mezelf te houden. Een bewuste en gemakkelijke keuze waardoor ik in die tijd één balletje minder hoog te houden had. Ik studeerde, was bezig met trainerscursus, was driemaal in de week in touw met de Steenbergse jeugd en daarnaast selectiespeler van ODIO. Na mijn besluit richtte ik me volledig op het trainerschap”, legt Erwin van Schilt uit.

Al in 2011 vormde NVS zijn eerste club alvorens hij drie seizoenen bij Vivoo de scepter zwaaide. “In Huijbergen waren het mooie jaren. We startten met een nagenoeg nieuwe lichting en zagen uiteindelijk kans naar de vierde klasse te promoveren. Daarna verkaste ik naar Bergen op Zoom om aldaar enkele seizoenen bij MOC’17 het tweede elftal te coachen en nu dus voor het tweede jaar Nieuw Borgvliet door de corona-periode te helpen. En waar ik goed hoop af te sluiten voordat ik na de zomer aan een nieuwe uitdaging begin.”

Bij ODIO zijn routiniers, en oud-medespelers van Erwin van Schilt, Coen Michielsen en Mitchell Elenbaas in de herfst van hun voetbalcarrières beland en tezamen met hun zaakwaarnemers beraden zij zich over hun voetbaltoekomst. “Ieder jaar is er wel wat verloop. Er zijn inmiddels diverse gesprekken geweest en gaan proberen iedereen aan boord te houden. Verder is er met de JO18 een talentvolle lichting onderweg. Kortom genoeg perspectief voor een terugkeer in Ossendrecht.” 

Ook Grenswachters kwam in haar zoektocht naar een nieuwe trainer uit bij een oude bekende. Na vijf ODIO-seizoenen keert Peter van Oirschot (58) terug en kan weer op de fiets naar ‘zijn’ cluppie. “ODIO was en is een mooie vereniging om te coachen. Na vijf jaar is het tijd voor iets anders. Natuurlijk is Grenswachters, doordat mijn zonen er actief zijn en de vele vriendschapsbanden, nooit ver uit het zicht geweest. Na een aanbod heb ik met diverse personen binnen club en selectie gesproken en bemerkte dat er nog voldoende draagvlak voor een rentree was. En ja, met de fiets over de Postbaan in plaats van met de auto over de Putseweg, dat heeft ook wel iets”, lacht Peter van Oirschot.

Meer berichten