ODIO-WVV'67 G-team
ODIO-WVV'67 G-team

Terugblik op voetbaljaar 2021 Zuidwesthoek

Algemeen

Annabel Vriens werd in januari 2021 het nieuwe prettige gezicht van de METO-horeca. Door de corona-maatregelen kwamen de activiteiten in kantine De Hoeksteen pas in september goed op gang. Na een paar mooie maanden ging andermaal noodgedwongen de deur weer op slot. Reikhalzend kijkt men derhalve weer uit naar hoopgevend nieuws vanuit Den Haag…

In juni bereikte Vivoo de respectabele leeftijd van 75 jaar. Uitgebreide festiviteiten bleven achterwege. Desalniettemin werd her en der in Huijbergen het glas geheven. Ook de middenvelder van Vivoo 1 Niek Lameir en Sasha van Gastel (Vivoo da2) lieten zich deze gelegenheid niet ontgaan…

Na anderhalf jaar uitstel kon op 2 oktober eindelijk het G-team haar kunsten vertonen. Het onder de vlag van ODIO/WVV’67 spelende team trapte in Ossendrecht af tegen een afvaardiging uit Sint Annaland. Aan de voorbereiding heeft het zeker niet gelegen! De winst bleef met maar liefst 11-2 in eigen huis!

Bij de pakken neerzitten is de jeugdafdeling van WVV’67 vreemd. Daar waar competitievoetbal verboden was, daar dacht het enthousiaste jeugdbestuur na over alternatieve bezigheden. Het resulteerde in april in een heuse Sponsorbaan. De jonge Woensdrechtse voetballers namen het survivalparcours als hun leven er van afhing. En bracht ruim 2700 euro bijeen voor de goede doelen van haar shirtsponsor Vrienden van Bokki!

Een marinier krijg je er niet zomaar onder! Toch bereikte vrijdag 24 september het droevige nieuws over Lon van Zunderd meer en meer personen in Hoogerheide en omstreken. Na een moedige doch ongelijke strijd had De Lonka zich op 86-jarige leeftijd gewonnen moeten geven. Een markant mens is niet meer. Hoewel hij sinds 2017 was nog maar mondjesmaat als toeschouwer op ‘zijn’ METO-voetbalveld was terug te vinden, stroomde het roodwitblauwe bloed nog immer door de aderen!

Zaterdagmiddag 7 augustus vormde het hoofdveld van Moerse Boys te Zundert het indrukwekkend podium voor eigen zoon Rudo Gommers. Honderden vrienden en bekenden uit de regionale voetbalwereld brachten het vorig weekend plotseling overleden clubicoon en voormalig coach van Vivoo een laatste eer. Ongeloof, verdriet en een immens gevoel van leegte voor velen.

Op 20 december 2021 ‘vierde’ voetbalminnend Putte het feest ter gelegenheid van 100 jaar officiële voetbalsport. Met oud-keeper Toine Stadhouders ging men terug in de historie en belandde in 1986. Als keeper van Grenswachters kreeg hij een dozijn tegentreffers te slikken in het duel met het toenmalige Ajax in opbouw!

Ook Piet van Plien den Bart’ verhaalde in aanloop naar de Grenswachters-mijlpaal uitvoerig over het Putse voetbal van zeven decennia terug! Piet van den Bergh(90) maakte zowel in 1952 als ook 1956 deel uit van de gouden lichting Putse voetballers die het dorp met een kampioenschap in extase bracht. Goud van oud!

Ons Doel Is Ontspanning is negentig jaar oud. Op maandag 1 november trapte men in Ossendrecht het jubileumjaar af met de huis-aan-huisverspreiding  van de jubileumkrant, buffet voor de clubvrijwilligers en presentatie van alle geprogrammeerde festiviteiten! Tijdens het gezellig samenzijn stond ODIO-voorzitter Roger Withagen op gepaste wijze stil bij het tweetal nieuwe leden van verdienste Nico Hoogerwerf en Jeffrey Stumpf!

Annabel Vriens
Grenswachters-Ajax
Niek Lameir en Sasha van Gastel
Sponsorbaan WVV'67
Lon van Zunderd
Rudo Gommers
Piet van den Bergh
Nico Hoogerwerf en Jeffrey Stumpf.