Daniëlle Bus (ODIO dames 1) - 10x
Daniëlle Bus (ODIO dames 1) - 10x

Dante Verhaegen & Daniëlle Bus topscorers 2021

Algemeen

HUIJBERGEN - De competities in de Tweede en Derde divisie en Hoofdklasse zullen in de maand januari nog niet worden hervat. Het besluit volgt op het verlengen van de huidige coronamaatregelen door het kabinet tot 14 januari. Doordat er na 17.00 uur niet gesport mag worden, kunnen veel teams doordeweeks helemaal niet trainen. Nu de avondlockdown nog langer gaan duren, is het voor de verenigingen ook niet mogelijk om de selecties voldoende fit te krijgen voor een herstart van de competities in januari.

De prioriteit ligt bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat.

Derby 

Door de nieuwe maatregelen was de Ladies Derby WVV’67 da1-Vivoo/Meto da2 op zondag 12 december de laatste onderlinge wedstrijd van het voetbaljaar 2021. Voor aanvang van de confrontatie sprokkelde de combinatie drie punten minder dan haar Woensdrechtse opponent. WVV’67 daarentegen had hiervoor echter twee wedstrijden meer gespeeld. In de voorbije jaren golden de Huijbergse dames als ware ‘angstgegners’ voor de groenzwarte ladies. Op eigen kracht was Vivoo vele seizoenen een maatje te groot. Afwachten hoe het pact met de collegae van METO zou uitpakken. Bezoekend coach Corné Adriaansen, met een actief verleden bij zowel WVV’67, Vivoo als ook METO, toverde bij aanvang een ‘truc special’ uit de hoge hoed. Door inactiviteit bij de Huijbergse hoofdmacht werden enkele speelsters aan het elftal toegevoegd. WVV’67 weerde zich kranig doch moest lijdzaam toezien hoe Vivoo/METO zich naar een gemakkelijke overwinning speelde. Voor rust tilden Marieke van Aert (2x) en Valerie Snepvangers voor een 0-3 theestand. In de tweede helft voegde het trio Marieke Bolders, Natalia Mattheussens en wederom Valerie Snepvangers nog een drietal goals toe, eindstand 0-6.

Hoewel Gerald de Waal en Peter van Oirschot er beiden met 0-5 dichtbij zaten werd de uitslag door geen enkele deelnemer voorspeld. De tussenstand halverwege de Ladies Derby: Deijn Van Aelst (11), Gerald de Waal (11), Merel Janssens (10), Joost van Oirschot (10), Hans de Nooijer (10), Quirijn Schevenhoven (9), Peter van Oirschot (9). 

Primera Topscorers

Voetbalseizoen 2021-2022 sluit haar eerste halve boekjaar. In het Primera Topscorersklassement is de spanning te snijden. In totaal wisten 179 verschillende dames en heren de vijandelijke goal te vinden. Bij elkaar opgeteld noteren we 459 doelpunten. Aan kop een dubbele ODIO-afvaardiging. Kijk en oordeel zelf. Dante Verhaegen (ODIO 4) 10, Daniëlle Bus (ODIO da1) 10, Rick Pijnen (METO 3) 9, Emile van der Beek (Vivoo 2) 9, Robin Akkermans (WVV da1) 9, Dimitri Ceuppens (Vivoo 1) 8, Jordy Oskam (Vivoo 3) 8, Robin Muijs (Vivoo 2) 8, Bono Harren (WVV 4) 8, Jelle Hesbeens (Grenswachters 2) 7, Paul Jansen (ODIO 3) 7.