Wedstrijd van de Week: JO11-1 tegen Luctor Heinkenszand
Wedstrijd van de Week: JO11-1 tegen Luctor Heinkenszand Foto: RKSV Halsteren

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Door de huidige corona-maatregelen is vorige week door de KNVB besloten om voor de A-categorie vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. Eerder werden de wedstrijden voor het afgelopen weekeinde al afgelast. Voor de B-categorie gaan de wedstrijden wel door. We zullen daarom in deze rubriek de komende weken de teams uit de B-categorie in de schijnwerper zetten.

En omdat het sportpark op alle dagen na 17.00 uur gesloten moet zijn, wordt er deze week niet getraind en is de kantine vanzelfsprekend ook niet geopend.

Halsteren 3 (zo) - Internos 2 2-2

Het derde zondagteam had dé kans om de koppositie te pakken, maar bleef door een 2-2 gelijkspel tegen subtopper Internos voorlopig steken op de derde plaats. Halsteren heeft daardoor drie verliespunten meer dan koploper NSV, maar blijft in het kielzog van de koploper en heeft nog volop kans op een mooi resultaat dit seizoen.

Halsteren 5 (za) - Beek Vooruit 2 3-3

In de strijd om de tweede plaats in de poule kwam ook het vijfde zaterdagteam niet verder dan een puntendeling, o.a. door een benutte penalty bij Beek Vooruit door Pierre van Hooijdonk. De achterstand op Beek Vooruit was vier punten, met twee wedstrijden minder gespeeld. Daar kwam afgelopen zaterdag nog geen verandering in, maar Halsteren heeft voor de tweede plek nog steeds de beste papieren. De nog ongeslagen koploper TVC 2 lijkt voorlopig buiten bereik.

Halsteren 7 (za) - Bruse Boys 4 1-4

Een gelijk opgaande wedstrijd die uiteindelijk werd beslist door twee wereldgoals van de tegenstander. Op het immer drassige D-veld had Halsteren het geluk niet aan zijn zijde. Onder meer een snoeihard schot vanaf een meter of 20 in de winkelhaak deed Halsteren uiteindelijke buigen voor Bruse Boys. Mede door de voortreffelijke leiding van arbiter René Gillisse kijkt het zevende terug op een sportieve wedstrijd. 

Halsteren JO17-3 - Grenswachters JO17-1 3-2

In de zware poule van de JO17-3 is het belangrijk om de punten te pakken van de naaste concurrenten. Twee weken geleden lukte dat tegen Cluzona. En ook nu bleef Halsteren aan de goede kant van de score. Halsteren opende de score, maar zag Grenswachters binnen 5 minuten weer langszij komen. Na rust kwam Halsteren wederom op voorsprong, maar ook die kon het niet handhaven. Het duel stevende af op een gelijkspel, maar een kwartier voor tijd scoorde Halsteren de beslissende 3-2. Nu gaf het de voorsprong niet meer uit handen en trok de ploeg op karakter de wedstrijd over de streep.

Halsteren MO15-1 - Roosendaal MO15-1 0-4

De meiden van Halsteren zitten in de hoek waar de klappen vallen. De tweede klasse is behoorlijk pittig, maar de ploeg wist de vorige thuiswedstrijd wel in winst om te zetten. Helaas lukte het niet die lijn afgelopen zaterdag door te trekken. Middenmoter Roosendaal bleek toch ook een maatje te groot, maar de megascores van begin dit seizoen zien we gelukkig niet meer. Het team groeit iedere week en zal ongetwijfeld nog meer punten bijeen sprokkelen de komende tijd. 

Halsteren JO14-1 - Roosendaal JO14-2 6-0

De JO14-1 had weinig moeite met rode lantaarndrager Roosendaal. Halsteren doet nog mee om de koppositie in de tweede klasse en moet hopen op een misstap van de nog ongeslagen koploper HSVC’20. Die ploeg treedt komende zaterdag aan tegen de nummer 3, GOES. Halsteren gaat op bezoek bij middenmoter METO in Hoogerheide.

Wedstrijdtip van de Week

In de eerste klasse neemt de JO11-1 het op tegen Luctor uit Heinkenszand. Beide ploegen verblijven in de middenmoot en willen aansluiting met de top zien te krijgen. Bij winst neemt Halsteren definitief afstand van de onderste regionen en kan het zelfs nog lonken naar de tweede positie.  We wensen de JO11-1 dan ook veel succes en zullen - op afstand helaas - duimen voor een goed resultaat!

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 11 december: 08:30 uur: Halsteren JO8-3 - Steenbergen JO8-2; Halsteren JO10-1 - RBC JO10-1;  Halsteren JO8-2 - Krabbendijke JO8-1JM. 09:45 uur: Halsteren JO11-1 - Luctor Heinkenszand JO11-1; Halsteren JO13-3 - Roosendaal JO13-5; Halsteren JO11-2 - SC Gastel JO11-2. 11:15 uur: Halsteren JO16-1 - ST Patrijzen/SJO Lebo/SVN/VVB JO16-1; Halsteren JO15-2 - HSC’28 JO15-1JM; Halsteren MO19-1 - Wernhout MO19-1. 13:00 uur: Halsteren 2 - DSE 2; Halsteren JO19-1 - FC Dordrecht JO17-1; Halsteren JO19-2 - MOC’17 JO19-4. 15:00 uur:   Halsteren 6 - De Fendert 7; Halsteren 3 - VVC’68 2.

Voor meer informatie: kijk op www.rksvhalsteren.nl

Kampioenskandidaat JO14-1