Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Zoekplaat uit het boek &#39;Sint heeft zin in Suikerspin&#39; van Freya Flach en Vera Geers.&nbsp;</p>

Zoekplaat uit het boek 'Sint heeft zin in Suikerspin' van Freya Flach en Vera Geers. 

Nu boek met roetveegpieten!

HALSTEREN - ‘Sint heeft zin in suikerspin’ is een vrolijk prentenboek voor iedereen die zijn schoen wil zetten, of je nu maat 23 of maat 43 hebt. Het boek gaat over Sinterklaas, die dol is op pepernoten. En op pepernotenpap. Dat vindt hij zo lekker, dat eet hij iedere dag. Tot vandaag. 


Vandaag heeft Sint zin in suikerspin. En hij heeft niet alleen maar zin in suikerspin. Hij wil ook geen pepernoten meer meenemen naar Nederland. Alleen maar suikerspinnen! Gaat dit het eerste Sinterklaasfeest worden zonder pepernoten?

Ontstaan van het boek

Het verhaal van het boek is in Bergen op Zoom ontstaan. Freya werkte bij de bieb en daar werden alle boeken met Zwarte Piet uit de collectie gehaald. En toen bleven er verrassend weinig Sinterklaasboeken over. Freya zei tegen haar vriendin en illustrator Vera: “Zullen wij dan een boek maken met roetveegpieten?” Vera is direct aan het tekenen geslagen. 

Het boek heeft roetveegpietjes in alle vormen, soorten en maten, maar daar gaat het verhaal niet over. Het is gewoon een gegeven en daarmee een mooi modern inclusief Sinterklaasverhaal. De illustraties zijn nog ouderwets op papier met potlood, pen en waterverf gemaakt. Het boek heeft een grappig verhaal en er valt veel in te zien, te kijken en te beleven. Het boek wordt positief ontvangen door kleine en grote lezers.

Een boek is in eigen beheer uitgebracht in een oplage van 750 boeken. Freya en Vera hebben er ook een Sinterklaasliedje en lesbrief bij gemaakt, zodat het in de klas in de les kan worden gebruikt. Voor meer informatie: Freya Flach: 06-30370778, www.sintheeftzininsuikerspin.nl

Meer berichten