Zeezuiper
Zeezuiper

Excursie landgoed Zoomland

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Benieuwd naar de geschiedenis van landgoed Zoomland? Wel eens gehoord van Goeree, de Zeezuyper, Hengstmeer of het Keutelmeer? Waar komen deze namen vandaan? 

Dat wordt zondag 7 november duidelijk tijdens een excursie op Landgoed Zoomland. Dit landgoed kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. Er zijn nog restanten te vinden van onder meer één van de landgoederen. De oude beuken- en eikenbomen bieden onderdak aan diverse diersoorten, waaronder de boommarter, eekhoorns, spechten, buizerds, uilen. Reeën, vossen, hazen, konijnen, woelmuizen, levensbarende hagedis vinden hun voedsel in de bossen en op de heide. Kikkers, padden, salamanders, libelles zijn te vinden bij de vele poelen en vennen. Overal zijn sporen van diersoorten te vinden. 

Bomen, wilde planten en mossen groeien welig. Er is een grote diversiteit doordat droge en natte gebieden elkaar afwisselen. De oude bossen met veel dood hout zijn een goede voedingsbodem voor schimmels en paddenstoelen die nu in de herfst volop te aanschouwen zijn.

Nieuwsgierig geworden naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Dit kan tijdens de wandeling samen met een natuurgids. Ook een mooie gelegenheid om de expositieruimte te bekijken op het Natuurpodium. Kom in dat geval een kwartiertje eerder of ga na de wandeling nog een kijkje nemen.

Praktisch: Zondag 7 november 2021 van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis. Start vanaf Natuurpodium, Boslustweg 1, Bergen op Zoom.