Een onvervalste hattrick voor Mike de Nijs
Een onvervalste hattrick voor Mike de Nijs Foto: Christian Keijsers

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Vanwege de herfstvakantie was er afgelopen weekend een beperkt programma. De eerste teams kwamen wel in actie. Bij de jeugdteams mochten vooral de junioren de wei in. Voor de pupillen geldt de herfstvakantie ook voor het voetbal: geen wedstrijden en deze week ook even niet trainen. De beide hoofdmachten deden goede zaken, maar ook het tweede zaterdagelftal boekte een verrassende zege in het bekertoernooi.

Halsteren 1 (za) - ZSC ‘62 5-3

Zaterdag 1 had een moeizame middag in het duel met laagvlieger ZSC ‘62 uit Scharendijke. De koploper keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan, nadat ZSC ‘62 een strafschop kreeg toegekend en benutte. 

Nog voor rust kwam Halsteren op gelijke hoogte door een goal van Steven van der Spek na een voorzet van assistkoning Stijn Baarendse. Na de thee verhardde het duel en moest het spel regelmatig worden stilgelegd door blessurebehandelingen. Het duurde lang voordat het kwaliteitsverschil echt tot uiting kwam. Dat was ook op het moment dat spits Mike de Nijs het op z’n heupen kreeg en via een mooi voorbereidende actie van Twan van Mechelen Halsteren op 2-1 zette. Nog geen twee minuten later strafte De Nijs een fout van de keeper genadeloos af: 3-1. Opnieuw kreeg ZSC’62 een strafschop toegekend en daarmee de kans de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Dat gebeurde ook. Maar ZSC ‘62 kon hier niet lang van genieten, want een ontketende De Nijs loodste Halsteren met de 4-2 in veilige haven. Opnieuw na een assist van Baarendse. Een ongelukkige actie van Halsteren-goalie Erik Schrauwen bracht nog even hoop in het Scharendijkse kamp. Maar ook die hoop schoot Halsteren via een treffer van Twan van Mechelen aan flarden. De 5-3 zege betekende handhaving van de ongeslagen status en de koppositie in de derde klasse B.

Komende zaterdag wacht de ontmoeting tegen de nummer drie Prinsenland in Dinteloord. Die wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en is “live” te volgen via Twitter op @HalsterenZa1.

Silvolde-Halsteren 1 (zo) 1-3

Het duel tegen Silvolde kon twee weken geleden niet doorgaan vanwege enkele coronabesmettingen in de zondagselectie van Halsteren. Met de 5-2 zege op Minor had Halsteren flink vertrouwen getankt en dat was afgelopen zondag terug te zien in het veld. Een vroege achterstand via een benutte corner werd gevolgd door veel kansen voor Halsteren. Maar de verdiende gelijkmaker bleef in het eerste bedrijf uit. Na ruim een uur spelen was daar dan wel die treffer op naam van Jeroen Beerendonk. Silvolde bleef echter de lange bal spelen en creëerde daarmee nog enkele gevaarlijke kansen. Met verzorgd veldspel sloeg Halsteren in slotfase alsnog toe. Eerst was het Lennard Marsman die Halsteren op voorsprong zette. In blessuretijd gevolgd door een goal van Fouad Idabdelhay. Een belangrijke overwinning in de strijd om de koppositie in de Hoofdklasse B. De achterstand op koploper Baronie is teruggebracht tot zes punten met een wedstrijd minder gespeeld. Komende zondag staat opnieuw een verre uitwedstrijd op het programma. Om 14.30 uur start het treffen met EHC/Heuts in het Zuid-Limburgse Hoensbroek. Deze rode lantaarndrager kan nog geen potten breken dit seizoen maar speelde wel gelijk tegen de koploper. Halsteren is dus gewaarschuwd. De wedstrijd is “live” te volgen via Twitter op @HalsterenZo1.

Zaterdag 2 klopt hoofdklasser

Een daverende verrassing in de bekercompetitie voor reserveteams. Als een van de weinige teams had Zaterdag 2 zich in de poulefase ongeslagen geplaatst voor de eerste knock-outronde. Daarin trof het afgelopen zaterdag de reserves van Pelikaan in Zwijndrecht. Deze ploeg komt uit in de reserve hoofdklasse en was op voorhand dus een zware kluif voor Halsteren, dat uitkomt in de reserve derde klasse. Halsteren wist de hele wedstrijd goed stand te houden en weerhield Pelikaan van scoren. Het resulteerde in een 0-0 eindstand in de reguliere speeltijd. Hierdoor dienden penalty’s de beslissing te brengen. Na de eerste serie van vijf strafschoppen was er nog steeds geen winnaar. In de om en om penalty’s miste Pelikaan de achtste strafschop, waarna Halsteren de winnende treffer maakte. De sensationele zege op deze hoofdklasser werd uitbundig gevierd door dit talentvolle team. Trotse coach Erik Verschoor roemde de teamspirit van deze ploeg. Want ook in de reguliere competitie staat het team ongeslagen bovenaan. Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende tegenstander in de bekercompetitie bekend is. Maar wie het ook wordt, dit team is alvast gewaarschuwd. Want Zaterdag 2 geeft zich niet snel gewonnen.

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 30 oktober: 09:45 uur: Halsteren JO15-1 - RBC JO15-1; Halsteren JO13-1 - Zeelandia Middelburg JO13-1. 11:15 uur: Halsteren JO16-2 - Steenbergen JO16-2; Halsteren JO17-2 - Boeimeer JO17-3; Halsteren JO16-1 - Steenbergen JO16-1. 13:00 uur: Halsteren JO17-1 - Beek Vooruit JO17-1; Halsteren JO17-3 - Klundert JO17-1. 15:00 uur: Halsteren 5 - SEOLTO 3; Halsteren 4 - MOC’17 4; Halsteren 7 - Tholense Boys 4; Halsteren 35+4 - NOAD’67 35+1.
Voor meer informatie: kijk op www.rksvhalsteren.nl