Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Ontwerp van het nieuwe Integraal Kindcentrum in Woensdrecht.
Ontwerp van het nieuwe Integraal Kindcentrum in Woensdrecht.

Ontwerp schoolgebouw onthuld

WOENSDRECHT - Afgelopen week werd in twee sessies aan omwonenden en geïnteresseerde ouders het voorlopig ontwerp van het nieuwe integraal kindcentrum in Woensdrecht onthuld. Architect Nanine Carree gaf uitleg bij het ontwerp van het energieneutrale gebouw dat de huidige verouderde schoolgebouwen van basisschool De Poorte en De Stappen moet gaan vervangen. 


Het gebouw moet in augustus 2023 gerealiseerd zijn, zodat de scholen en kinderopvang hun intrek hierin kunnen nemen.

Het gebouw is gesitueerd tussen de beide kernen Hoogerheide en Woensdrecht in het groen aan de Fortuinstraat. Het groene karakter zal behouden blijven. De architect gaf aan dat slechts twee bomen zullen sneuvelen, maar er zal een nieuw groen schoolplein aangelegd worden om de school. Het complex houdt ook rekening met de glooiingen van het terrein en zal gedeeltelijk in het dal van het terrein vallen. Aan de straatkant blijft het gebouw lager, waardoor het een compacte uitstraling heeft. Er komen kiss- en ridestroken waar de mogelijkheid is voor ouders om hun kind af te zetten.

Het gebouw is geheel naar de wens van de gebruikers samengesteld en voldoet aan alle nieuwe eisen op het gebied van onderwijs en kinderopvang. Het biedt ruimte voor maximaal 300 leerlingen. In het ontwerp zijn naast klaslokalen ook leerpleinen opgenomen. Elke leergroep heeft een eigen leerplein waardoor kinderen ook buiten hun lokaal kunnen spelen en leren. Tevens wordt de buitenruimte benut voor lessen in het groen. Kinderen hoeven niet de gehele dag meer in één en hetzelfde lokaal te zitten, maar er is ruimte om in groepjes te werken of zelfstandig in stilte. De architect geeft aan dat de kinderen als het ware een leerexpeditie maken door het gebouw waarbij er voor elke leeftijdsgroep weer wat anders te beleven is. Tevens is er een atelier, waar kinderen naar hartenlust kunnen knutselen, een speelzaal die ook als toneelzaal gebruikt kan worden en een gymzaal.

LPS Jongleren zal in het gebouw de kinderopvang gaan verzorgen. Er is ruimte voor 0 t/m 12 jarige kinderen: van baby’s, tot peuteropvang en dagopvang, maar ook de buitenschoolse opvang wordt in het gebouw verzorgd. Hoe de school en de kinderopvang zal gaan heten, zal op 1 oktober van dit jaar reeds onthuld worden. Ook volgt dan meer info over de school.

Meer berichten