Dementie
Dementie

Aandacht voor dementie

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Op 21 september vindt de jaarlijkse Wereld Alzheimer Dag plaats. Elk jaar met een ander thema om aandacht te geven aan de ziekte dementie en de mensen en hun naasten die hiermee te maken hebben.

Niet onbelangrijk als je weet dat deze ziekte onze samenleving raakt. Een op de 5 mensen krijgt dementie, een grotere groep om deze persoon heen krijgt te maken met de gevolgen ervan. De werkgroep Dementievriendelijk Bergen op Zoom vraagt aandacht voor meer bewustwording en kennis over deze “volksziekte” en hoe je ermee om zou kunnen gaan.

Het thema van Wereld Alzheimer Dag is dit jaar ‘de vele gezichten van dementie’. Een thema waar je alle kanten mee op kunt, want de ziekte kent zoveel verschillende vormen en gezichten (waarvan Alzheimer de meest bekende is). Bij deze gelegenheid wil de werkgroep laten zien dat er nog mensen zijn die actief zijn en nog heel veel wel kunnen doen en bereiken, ook al hebben ze de pech belast te zijn met de ziekte.

De werkgroep geeft net als voorgaande jaren in samenwerking met het Alzheimer Café invulling aan deze dag en doet een oproep aan eenieder die bij dit thema een gevoel heeft en dit op een bepaalde manier wil of kan presenteren. Bent u belast met een vorm van dementie, of bent u mantelzorger en kunt/wilt u uw “uiting” laten zien of horen, laat u ons dat dan weten. Dat kan een herinnering zijn; een mooi verhaal; een gedicht; een foto of schilderij of bent u nog volop actief sportend en bewegend of musicerend, alles mag het zijn als het maar een (positief) beeld geeft bij het thema de vele gezichten van dementie. Graag voor 17 juli opgeven via: dementievriendelijkboz@gmail.com Nadere info: 06-34540835 / 06-44898144