Trainer Andy Wierikx van Vivoo.
Trainer Andy Wierikx van Vivoo.

Andy Wierikx: ’Italië is catenaccio voorbij’

Algemeen

HUIJBERGEN – Op zondag 20 juni vierde Vivoo haar 75e verjaardag. Vanwege alle coronaperikelen een feestje in gepaste stilte. 

Ook de huidige trainer van de hoofdmacht Andy Wierikx bracht in diens woonplaats Roosendaal een toost uit. Ondertussen richt hij indien mogelijk zijn vizier op het EK-voetbal. Alwaar ook hij Italië zag verrassen. “De ploeg stond jarenlang te boek als een team dat vanuit de verdediging speelde. Een beetje link op voorsprong komen en dan de boel op slot gooien. Ze zijn het catenaccio duidelijk voorbij. Mooi om te zien”.

Wanneer trainer Wierikx in de Arena op de bank zou zitten, dan zou hij iets aanvallender spelen. “Wanneer je met Weghorst speelt, dan moet je vleugelspelers als Berghuis opstellen. Verder natuurlijk Malen erbij, hier breng je meer snelheid in het team. De Roon zou ook plaats maken voor Klaassen of Gravenberch, die op die positie meer kunnen brengen”.

Vivoo versterkte zich met linkspoot Finn Verhoeven (METO). “Ben ik blij mee. Een snelle speler met goed schot, is altijd welkom. Is er nog budget? Dan de onderhandelingen Stekelenburg openen, want één keeper in de selectie is mager. Aanvallend? Mason Mount terug naar Nederland halen. De Bruijne? Nee, daar hebben we Roel Paulus en Kylan Timmermans al lopen”, knipoogt Andy Wierikx.