Fiets-Foto-Puzzeltocht
Fiets-Foto-Puzzeltocht Foto: Pascal Brugman

Fiets-foto-puzzeltocht Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - Het is weer zover, de fiets en puzzel-liefhebbers kunnen weer genieten van de streek in en rond Ossendrecht door deel te nemen aan de jaarlijkse fiets-foto-puzzeltocht van organiserend Buurtschap De Heide.

Deze zomermaanden vindt al voor het vijfentwintigste achtereenvolgende jaar deze activiteit plaats. Vanaf zaterdag 19 juni kunnen de fiets- en puzzelliefhebbers weer genieten van de streek in en rond Ossendrecht door deel te nemen aan de fiets-foto-puzzeltocht over ongeveer 25 km. Onderweg zijn er, op verschillende plaatsen, foto’s getrokken van de omgeving maar ook voorwerpen in tuinen of details van onder andere gebouwen. Al die foto’s staan in een willekeurige volgorde afgedrukt op het deelnameformulier dat men meekrijgt bij de routebeschrijving. De opdracht is om deze foto’s in de juiste volgorde van de route te plaatsen en te noteren op het deelnameformulier. Het mooie van deze puzzelrit is dat u zelf bepaalt wanneer en hoe dikwijls u deze wilt rijden. Wat zijn namelijk de spelregels: Iedereen die graag een tochtje fietst door onze mooie streek mag eraan meedoen. In café Boulevard te Ossendrecht, of bij hotel Dekkers, kunt u tijdens de openingsuren deelnameformulieren afhalen tegen betaling van € 4,00 per formulier. Als je alle foto`s de eerste keer niet vindt kun je uiteraard de tocht op een andere dag nog eens overdoen. De enige voorwaarde is dat de oplossing op vrijdag 24 september gedeponeerd moet zijn in een bus in café De Boulevard te Ossendrecht. Hier ontvangt men per ingeleverd formulier nog een gratis consumptie.

Voor de goede oplossingen zijn er een tiental leuke prijzen beschikbaar.

Een schiftingsvraag bepaalt de uitslag als er meerdere goede oplossingen zijn. Ook deze schiftingsvraag staat op je deelnameformulier. De prijswinnaars worden begin oktober bekendgemaakt en de uitslag zal in de verschillende regionale bladen gepubliceerd worden.

Iedereen die met deze puzzeltocht meedoet wensen wij alvast veel fietsgenot en succes met het oplossen van de zoektocht.  Bestuur De Heide