Team Boogie Down
Team Boogie Down Foto: Boogie Down

Drie eerste prijzen op EK voor Boogie Down

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - De sportscholen zijn sinds kort weer geopend maar bij dansschool Boogie Down hangt nu al de vlag uit! Dat ieders creativiteit wordt aangesproken in tijden van crisis, bewijst UDO, Unit Dance Organisation. Doordat zij vanwege corona het EK Hip Hop van afgelopen jaar niet door konden laten gaan hebben ze voor dit jaar een alternatief bedacht.

Het EK nog een jaar niet doorlaten gaan konden ze alle dansteams, duo’s en solisten niet nog eens aandoen. Door dit alternatief heeft iedereen alsnog de kans gekregen om zijn of haar danstalent te tonen door middel van het insturen van een video. De wedstrijdteams, duo’s en solisten van Boogie down hebben deze kans zeker niet onbenut gelaten en hebben zich ingeschreven voor het Europees Kampioenschap. Misschien is de benaming Europees Kampioenschap in deze niet de juiste benaming maar is het eerder een “bijna” Wereldkampioenschap! Want zelfs een land als Korea heeft zich ingeschreven voor dit kampioenschap.
Nadat alle teams van Boogie Down zich hadden ingeschreven voor dit EK hebben zij keihard getraind om de perfecte video in te kunnen sturen. En omdat binnen trainen niet kon hebben deze toppers door weer en wind buiten getraind en al dit harde werken is beloond!

Livestream

Zondag was het moment dat alle video’s per categorie, via livestream, aan UDO werd getoond. Iedere deelnemer van Boogie Down heeft thuis in spanning naar het evenement gekeken.
De meiden van het wedstrijdteam Boogie crew kwamen uit in categorie Novice under 14. Volgens één van de dames betreft dit een zeer pittige categorie. Het voordeel van deze aangepaste versie is dat iedereen de kans heeft gekregen om een perfecte video in te sturen. Normaal gesproken bij een live evenement heb je één kans om je act/dans te tonen. Mocht je tijdens deze act/dans een fout maken dan zal dit gelijk meegenomen worden in de beoordeling. Na goedkeuring van coach Nick Sebrechts hebben ze de allerbeste versie ingestuurd.

Terecht

De meiden geven aan dat ze trots zijn op het eindresultaat van hun video maar dat ze niet hadden verwacht in de prijzen te vallen. Dit bleek onterecht want toen de presentatoren de nummer 1 aankondigde verscheen ineens de foto van team Boogie crew. Middels Facetime hebben de meiden elkaar gebeld en gefeliciteerd! Ze zijn de terechte winnaressen van het Europees Kampioenschap van 2021 geworden.
Niet alleen dit team is in de prijzen gevallen maar ook solist Kyra Gorissen en duoteam Lyam Gorissen en Aya Trinh zijn eerste geworden in hun categorie en daarmee Europees Kampioen geworden.

Trots

Dat de vlag uit hangt bij Boogie down is dus niet zonder reden! Iedereen bij Boogie Down is super trots op alle dansers die hebben deelgenomen aan dit EK. Natuurlijk hopen ze dat er snel weer opgetreden mag worden op het podium, zoals het hoort!