Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Vuurwerk
Vuurwerk

Motie voor uitstel plaatselijk vuurwerkverbod

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het CDA dient tijdens de raadsvergadering van de gemeente Bergen op Zoom een motie in die oproept om het voornemende vuurwerkverbod en het aanwijzen van vuurwerkzones uit te stellen.


Voor het CDA is het afsteken van vuurwerk een van de tradities van ons land. Raadslid Stefaan Verheugt: “Veel mensen doen dit in de nabije omgeving van hun huis en zien dit als een afsluiting van het jaar. Heel vaak gaat het afsteken van vuurwerk zonder problemen. Wij zien natuurlijk ook dat er overlast en schade ontstaat. Maar dit wordt vooral veroorzaakt door illegaal/verboden vuurwerk of afsteektijd.”

Wij vermoeden dat extra lokale vuurwerkregels invoeren niet de oplossing is. Het vuurwerkverbod is volgens ons niet te handhaven.”

Met het invoeren van een vuurwerkverbod worden niet de overlastveroorzakers maar juist de meerderheid gehoorzame vuurwerkliefhebbers gestraft.

Landelijk gezien zijn de regels vorig jaar al aangescherpt en dat zou wellicht al veel hinder weg kunnen nemen. Dit jaar kunnen we pas zien of het landelijk verbod op knalvuurwerk, vuurpijlen en categorie F3 vuurwerk iets zal veranderen wat betreft de overlast. Het CDA zou dit graag afwachten en met de uitkomst van de cijfers volgend jaar nogmaals spreken over het vuurwerkbeleid van onze gemeente.

Meer berichten