Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Rian Govers brengt het Zonnebloemlot dat Bas Janse komt overhandigen aan de wethouder.&nbsp;&nbsp;</p>

Rian Govers brengt het Zonnebloemlot dat Bas Janse komt overhandigen aan de wethouder.  

(Foto: Bep Tielemans)

Veilige start van de Zonnebloemloterij

HALSTEREN - Ook dit jaar houdt de Zonnebloem weer haar jaarlijkse loterij, voor de 52-ste keer. Om aandacht te vragen voor de aftrap van de lotenverkoop, werd dinsdagmiddag een lot overhandigd aan wethouder Mignon van der Zwan.


Deze uitreiking vond "corona proof" plaats buiten bij het Stadskantoor in Bergen op Zoom. Bas Janse, voorzitter van de Zonnebloem Regio De Brabantse Wal waar Bergen op Zoom, Tholen en Woensdrecht onder vallen, overhandigde het lot aan de wethouder. Mignon van der Zwan-Brasser was graag bereid zich tussen haar drukke werkzaamheden als wethouder bij Gemeente Bergen op Zoom door even vrij te maken voor een organisatie als de Zonnebloem.

Ook aanwezig was Rian Govers-Gabriëls, secretaris van de Zonnebloem afdeling Halsteren. Zij legde uit hoe belangrijk het werk van de Zonnebloem is, vooral in deze coronatijd waarin mensen nauwelijks ergens naartoe kunnen en vaak eenzamer zijn dan ooit.

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze groep is extra hard getroffen door corona: zij zijn al beperkt in hun bewegingsvrijheid en ook alle activiteiten die de vrijwilligers van de regio Bergen op Zoom normaal gesproken organiseren konden niet doorgaan. Om toch in contact te blijven, ondernemen ze de meest creatieve acties om de deelnemers aangesloten te houden bij de samenleving. En daar is geld voor nodig. Iedereen die Zonnebloemloten koopt, steunt het mooie vrijwilligerswerk. Op 20 april startten de vrijwilligers met de verkoop van de loten.

Contactloos loten kopen

De veiligheid van deelnemers en vrijwilligers is topprioriteit, dus is er gezocht naar veilige manieren om de Zonnebloemloten te verkopen. Ook dit jaar kan weer met het envelopje besteld worden en contactloos met een QR-code betaald worden. De opbrengst van de loten is bestemd voor het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem in Halsteren Ook online kunnen er loten worden besteld. Dit kan op zonnebloem.nl/loterij.

Natuurlijk speelt men mee om het mooie werk van de Zonnebloemvrijwilligers te steunen, maar er is ook een geweldig prijzenpakket met nieuwe prijzen, zoals vakantie in het Beekse Bergen Safari Resort, een dagje uit bij Tuinen Appeltern, handige keukenapparaten zoals een airfryer en een originele Zonnebloem thermosfles. De trekking is op 8 november 2021.

Meer berichten