Prins en nar vóórdat er sprake was van coronatijd.
Prins en nar vóórdat er sprake was van coronatijd. Foto: Bep Tielemans

Programma d’Ossekoppe

Algemeen

OSSENDRECHT - Ondanks dat er dit jaar geen grote evenementen zijn, hebben, heeft Carnavalsstichting d’Ossekoppe toch nog een aantal veilige, leuke activiteiten op het programma kunnen zetten. Dit ziet er als volgt uit:

Zaterdag 13 februari

Om 14:11 uur wordt de sleuteloverdracht digitaal uitgezonden via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of YouTube kanaal Carnavalsstichting d’Ossekoppe. Op een veilige manier wordt voor de 61e keer de gemeentesleutel overhandigd. Daarbij wordt de macht over Ostrecht voor de 3e keer overgedragen aan Prins Zjim I. De Prins zal met zijn gevolg 4 dagen lang regeren over ons schwoone durpke Ostrecht.

Op zaterdagmiddag brengen wij de officiële start van de carnaval onder de aandacht door met een geluidswagen door de straten van Ostrecht te rijden.
’s Avonds volgt voor alle volwassenen de Digitale Plechtige Zitting. Vanuit je eigen woonkamer de traditionele en onvervalst echte Ostrechtse Plechtige Zitting met grappen, grollen, zang, sketches zoals u gewend bent. Deze digitale Plechtige Zitting begint om 20:11 uur. Zorg dat je op tijd klaar zit voor je tv of laptop en schakel in via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of YouTube kanaal Carnavalsstichting d’Ossekoppe.

Zondag 14 februari

De carnavaleske fotozoektocht genaamde “De Ostrechtse Bucketlist-zoektocht”

Vanaf zondagmiddag start de fotozoektocht voor alle Osse, Koeie en Kalfkus. De tocht is te lopen vanaf zondag 14 februari tot en met zondag 21 februari en is circa 3,5 km lang. Je kunt deze met het gezin lopen. Houdt alstublieft de actuele richtlijnen van de overheid en het RIVM hierbij in acht! Prins Zjim I en Nar Luukske hadden al een bucketlist gemaakt, vol met fotomomenten die ze ook tijdens carnaval 2021 hadden willen beleven. Ze waren op weg door Ostrecht met hun plannen om twee emmertje water te halen aan de pomp op het Adolphineplein toen hun lijst in een van de emmers is gevallen. Helemaal nat. Carnaval leek wel in het water te vallen. In alle commotie zijn ze de emmers ook nog eens vergeten. Gelukkig heeft iemand die gevonden en die zag ook alle foto’s die erop stonden. Die heeft ze mee naar huis genomen om te drogen. Maar tijdens het drogen is de lijst helemaal in stukken gescheurd. Gelukkig heeft hij nog wel op kunnen schrijven wat voor foto’s er op de bucketlist stonden. Prins Zjim I en Nar Luukske kunnen jullie hulp goed gebruiken om de foto’s van de bucketlist terug te vinden, zodat ze toch het Ostrechts carnavalsgevoel kunnen ervaren. Jullie kunnen helpen door de zoektocht te lopen door Ostrecht en op zoek te gaan naar de foto’s. Bij elke foto hoort een letter. Door de letters op de juiste plaats in te vullen in de balk onderaan het deelnameformulier, wordt er uiteindelijk een woord gevormd. Daarnaast zullen jullie onderweg op verschillende locaties QR-codes tegenkomen. Door deze te scannen met de camera of app van je telefoon vind je wat extra informatie en weetjes over de locatie en hoe deze met de Ostrechtse carnaval is verbonden en wat korte opdrachtjes.

Een deelnameformulier kan je online downloaden via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of meenemen bij één van de schildjes verkooppunten (Ron Tak, COOP, Zoete Rijk). Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een formulier te kunnen downloaden, stuur dan een e-mail naar ossekoppe@hotmail.com. Wij hopen tijdens de carnavalsdagen zoveel mogelijk verklede mensen over het dorp te zien lopen tijdens deze leuke wandeltocht. Daarnaast maakt u ook nog kans op het winnen van een leuke prijs!

Maandag 15 februari

Omdat we jullie tijdens de carnaval altijd graag leuk verkleed zien, willen we dat nu ook aan jullie vragen. Maak een leuke carnavaleske foto of video en verstuur die vervolgens naar ons via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of ons e-mailadres ossekoppe@hotmail.com. In het weekend voorafgaand aan carnaval zullen Prins Zjim I en Nar Luukske hiervoor het startsein geven. Houd onze Facebookpagina goed in de gaten voor alle updates. Vervolgens zullen Prins Zjim I en Nar Luukske uit alle inzendingen de winnaars kiezen. Van alle inzendingen maken wij een leuke compilatie die op carnavalsmaandag zal worden uitgezonden via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht. Dus duik die grote emmers met verkleedspullen in bij jullie thuis en kom zo feestelijk en carnavalesk mogelijk voor de dag!

Dinsdag 16 februari 

Om 21:11 uur wordt het verbranden van de Os en teruggave van de gemeentesleutel door Prins Zjim I digitaal uitgezonden via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of YouTube kanaal Carnavalsstichting d’Ossekoppe. Op een veilige manier wordt de sleutel teruggegeven en zingen we het afscheidslied van de Ostrechtse carnaval:
Moeder ooze n’os is dood

Afbeelding
Geen gebruikelijk carnaval maar wel een vol ander programma in Ossendrecht.