2021 Jubileumjaar voor Toerclub De Grensrijders | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

2021 Jubileumjaar voor Toerclub De Grensrijders

OSSENDRECHT - TC de Grensrijders uit Ossendrecht werd opgericht op 22 oktober 1971 en viert dit jaar dus haar vijftigste verjaardag. De club is ambitieus en levendig gebleven door te doen waar ze sterk in is, met de regel “samen fietsen; samen uit, samen thuis”.


Het toerfietsen was destijds in opkomst en vele clubs werden er opgericht. Wat begon met een handjevol leden, groeide de club in enkele jaren erna gestaag naar de 100 en dit aantal is nog altijd zo. En het ledental bestaat uit renners van jong en oud.

In het begin werd er gefietst op sportfietsen, maar al snel waren de eerste stalen racefietsen een feit. De kleding bestond uit een wollen trui en broek. Nu verschijnen de “renners” in een snel pakje op een carbon-frame, met elektronisch schakelen en schijfremmen.

De zondagse ritten variëren in lengte van 60 tot 100 km, met af en toe een uitschieter naar boven voor een speciale rit. Het fietsseizoen loopt het hele jaar door. Er wordt gereden in een gesloten groep, twee aan twee. De route is van tevoren bekend gemaakt en een volgwagen is aanwezig met reservewielen en EHBO-materiaal.

De Grensrijders zijn, buiten hun eigen ritten, ook op andere vlakken actief. Zo organiseerden ze meerdere malen onder andere een straten/bosloop, kennismakingsritten, cyclocrossen, gezinsfietstochten, rolleravonden en de laatste jaren ook een succesvolle MTB-tocht.

Zowel het 25-jarig als het 40-jarig jubileum, werd in de club groots gevierd. De planning is om er in 2021 ook een extra mooi jaar van te maken. De hoop leeft dat 2021 een meer “normaler” jaar gaat worden en dat er een mooi jubileumprogramma georganiseerd kan worden. Hoe het programma eruit komt te zien, is momenteel nog niet bekend maar voldoende ideeën zijn er inmiddels voorhanden. Even afwachten is nu helaas de boodschap.

Vanwege de corona-maatregelen zijn helaas de wekelijkse clubritten komen te vervallen. We blijven positief en hopen snel weer in clubverband te kunnen gaan fietsen, “over het stuur gebogen, op het juiste verzet”, naar de volgende 50 jaar!

Meer berichten