Trailer met vermoedelijk drugsafval
Trailer met vermoedelijk drugsafval

Trailer met vermoedelijk drugsafval

Algemeen

HOOGERHEIDE - In een trailer die staat geparkeerd aan de Jac. Jansenweg in Hoogerheide is woensdagmiddag een grote hoeveelheid vermoedelijk drugsafval aangetroffen.

In de trailer staan volgens een woordvoerder van de politie tientallen kleinere jerrycans en meerdere IBC-vaten. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ter plaatse om onderzoek te verrichten.

Direct na vondst heeft de politie de brandweer ingeschakeld om metingen te verrichten nabij de trailer. Nadat de brandweer had vastgesteld dat er geen vaten lekten, kon de trailer worden betreden. Voor zover bekend heeft de politie nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. De exacte hoeveelheid en soort vloeistof die in de trailer staat wordt nog onderzocht. De politie verwacht hier later meer over te kunnen melden.

Hoe de melding van de verdachte trailer bij de politie binnen is gekomen is onduidelijk. De trailer staat geparkeerd in een parkeerstrook nabij een transportbedrijf.

Eerdere vondsten
De afgelopen maand zijn er op meerdere plaatsen in de regio al (grote) drugsafvaldumpingen geweest. Nabij de gevonden trailer is de politie in augustus 2019 ook al een pand binnengevallen waarbij in een lading bananen 72 kilo cocaïne werd aangetroffen.