Vluchtelingen
Vluchtelingen

Aanhouding chauffeur voor mensensmokkel

Algemeen

OSSENDRECHT - De Koninklijke Marechaussee heeft op de A4 bij Ossendrecht een 64-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur aangehouden voor mensensmokkel. Vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens klommen dinsdagmiddag dertien vreemdelingen uit zijn vrachtwagen met oplegger.

Marechaussees zagen gistermiddag de vrachtwagencombinatie op de vluchtstrook van de A4 staan met de alarmlichten aan. Bij het naderen zagen ze dat in totaal dertien personen uit een gat in het zeil van de oplegger klommen en wegrenden.

Na een korte achtervolging te voet werden drie personen in een weiland staande gehouden. Inmiddels gealarmeerde eenheden van de Marechaussee en politie troffen verderop nog eens zeven mannen aan. Een elfde persoon werd later in het nabijgelegen Putte opgemerkt en ingerekend. De andere twee personen werden niet meer aangetroffen. De vreemdelingen, in de leeftijd tussen 17 en 27 jaar, zijn afkomstig uit Eritrea en Ethiopië. Zij zullen het vreemdelingentraject in gaan. De chauffeur van de vrachtwagen is ingesloten.

De Koninklijke Marechaussee in Hoogerheide onderzoekt deze zaak verder.