Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Mountainbikeroutes verkennen in Grenspark

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Grenspark Kalmthoutse Heide is verheugd om samen met alle partners - Gemeente Woensdrecht, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Evides Waterbedrijf en Sport Vlaanderen - al een groot deel van het nieuwe mountainbike netwerk te openen. Vanaf heden kan iedereen drie van de vier uitdagende routes door de prachtige omgeving verkennen.


Martin Groffen, voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide, zag de vraag voor mountainbikeroutes toenemen. “In het Grenspark Kalmthoutse Heide wordt al veel gemountainbiket, maar helaas vaak op paden die hier niet geschikt voor zijn of waar veel andere gebruikers zoals wandelaars en ruiters recreëren. Door deze nieuwe MTB routes kan iedereen op zijn of haar manier van de prachtige omgeving genieten, zonder dat de natuur hieronder lijdt of gebruikers last hebben van elkaar.”

Jeffrey van Agtmaal (wethouder gemeente Woensdrecht) “Woensdrecht is, als fiets- en wielergemeente en houder van het UCI Bike City label, continu bezig met het verbeteren en aanvullen van het fiets- en wieleraanbod. Tot op heden waren er echter nog geen mountainbike routes, terwijl hier veel vraag naar is vanuit een groeiende groep recreanten. Voor ons reden genoeg hierin te investeren. De routes zijn een absolute toegevoegde waarde in het grensgebied. Ze vormen een goede trainingsroute door de mooie omgeving en bieden de ideale uitdaging voor zowel startende als ervaren mountainbikers. We zijn trots dat de jarenlange intensieve samenwerking met alle partners en vrijwilligers hebben geleid tot dit grensoverschrijdende resultaat en zijn erg benieuwd naar de reacties van de mountainbikers.”

Vier singletrack routes

Het MTB netwerk bestaat uit vier routes: Stoppelbergen (6 km), Wildernissen (9 km), Staartse Heide (6,1 km) en Volksabdij (5,6 km). Alle routes zijn aangelegd door Tracks & Trails, in samenwerking met een groep trouwe vrijwilligers. Zonder hen hadden de routes zeker niet gerealiseerd kunnen worden. Op dit moment wordt de laatste route bij de Volksabdij nog aangelegd. Deze route wordt naar verwachting in december geopend.

Op dit moment kan iedereen nog gratis de nieuwe routes ontdekken Vanaf 1 januari 2021 is een vignet verplicht op de vier aangelegde routes. Meer informatie op: www.grensparkkalmthoutseheide.com/mountainbike/

Meer berichten