LÖNA
LÖNA Foto: Pascal Brugman

LÖNA en Urban Graveyard winnen T-Strijd

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Na vier spannende voorrondes, een verplaatsing door het coronavirus en twee spectaculaire halve finales vond zondag op poppodium Gebouw-T eindelijk de finale van de T-Strijd 2020 plaats.

Er zouden vijf bands strijden voor de winst, helaas viel de band Everyday Robots uit vanwege een corona besmetting. Ook de zanger van de Bergse band Rocket Radio was vanwege ziekte niet aanwezig waardoor een van de gitaristen ook de zang voor zijn rekening moest nemen.

Vier ijzersterke bands streden uiteindelijk bij de T-Strijd voor de winst. LÖNA uit Breda ging er vandoor met de juryprijs en de publieksprijs werd gewonnen door de band Urban Graveyard uit Goes, een metalvariant op de stonerrockscene.

Onze zuiderburen waren ook vertegenwoordigd. Blue Viola nam ons mee met dreigende repetitieve drums & baslijnen, flirtige synths en een nerveus gitaar- en pianospel.

LÖNA wist de jury te overtuigen met donkere popmuziek en ijzige synthgeluiden met galmende gitaren. Rocket Radio uit Bergen op Zoom speelde punkrock met heldere zanglijnen en herkenbare gitaarpartijen.

T-Strijd is de jaarlijkse bandwedstrijd van West-Brabant, Zeeland en Antwerpen georganiseerd door Gebouw-T en mede mogelijk gemaakt door Keymusic.

Urban Graveyard uit Goes.
LÖNA uit Breda wint T-strijd.
Blue Viola
Urban Graveyard
Rocket Radio