Afbeelding

Gevulde tomaten met gehakt

Algemeen

Benodigdheden


8 vleestomaten, 500 gram gehakt, 2 uien, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels Italiaanse kruiden, 3 eetlepels paneermeel, zout en peper, 100 gram
geraspte kaas, boter of olijfolie voor in te vetten.

Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaat uit met een klein lepeltje. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de ui met de knoflook, gehakt, paneermeel en de
kruiden. Vul de tomaten met het gehakt mengsel. Zet de gevulde tomaten in een ingevette ovenschaal en verdeel de geraspte kaas over de tomaten. Vul de ovenschaal met een klein laagje water en zet de gevulde tomaten
30 minuten in de oven.
Heerlijk met een stukje stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens