Afbeelding

Op het menu: Kip-goulash met rijst

Algemeen

Benodigdheden


4 kipfilets, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 paprika's, 400 gram
tomatenblokjes, 2 theelepels paprikapoeder, 800 ml water, 2 bouillonblokjes,
½ theelepel chilipoeder, een paar lepels allesbinder, 100 ml crème fraîche,
300 gram rijst, olie.

Bereiding


Zet een pan water op en kook de rijst volgens bereidingswijze op het pak.
Snijd de kipfilet en de paprika in blokjes, snipper de uien en snijd de
knoflook fijn. Giet een scheut olie in een pan en bak de ui met de knoflook, de paprika en het paprikapoeder en chilipoeder aan.
Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, het water en de bouillonblokjes toe. Doe vervolgens ook de kipblokjes erbij. Na 15 tot 20 minuten pruttelen is de kip gaar en kun je de crème fraîche door de saus roeren. Meng tenslotte de
allesbinder door de goulash totdat de saus de goede dikte heeft.
Serveer de kip-goulash met rijst.

Eet smakelijk!

Diana Rens