Afbeelding

Zoete aardappelschotel

Algemeen

Benodigdheden

500 gr. Sperziebonen, 6 zoete aardappels, 200 gram doperwten diepvries,
2 paprika’s, 400 ml kokosmelk, 2 uien, 1 rode peper, 2 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels paprikapoeder, olijfolie

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in tweeën. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika en de peper in stukjes. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak de ui met de rode peper aan. Doe er na 3 minuten het kerriepoeder en paprikapoeder bij. Bak dit ongeveer 1 minuut mee en voeg de sperziebonen, zoete aardappel, doperwten en paprika toe. Even goed mengen en vervolgens giet je de kokosmelk erbij. Laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken totdat de zoete aardappel zacht is. Roer regelmatig het mengsel goed door elkaar. Serveer dit met stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens