Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Dimphy van Poppel, coördinator Buurtbemiddeling Woensdrecht.
Dimphy van Poppel, coördinator Buurtbemiddeling Woensdrecht. (Foto: Bep Tielemans )

Buurtbemiddeling kan hulp bieden

GEMEENTE WOENSDRECHT - De kans om je communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen: het team van Buurtbemiddeling Woensdrecht komen versterken.

In veel situaties kan Buurtbemiddeling ondersteuning en hulp bieden. Zo ook de situatie van Marieke en Pieter. De nieuwe buurjongen draait de hele week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat hele harde muziek. Beiden komen niet tot hun rust en met een baby op komst zijn dit geen fijne vooruitzichten. Pieter heeft de buurjongen al geprobeerd aan te spreken, helaas zonder succes. In dezelfde avond kreeg Marieke het aan de stok met de buurjongen. Beide buren zitten vast in hun eigen verhaal. Door de toenemende emoties en frustraties hebben beide buren geen woongenot meer.

Twee vrijwillige bemiddelaars gaan samen op pad om bij dergelijke situaties ondersteuning te bieden. Na twee intakegesprekken begeleiden de bemiddelaars de bewoners in een gezamenlijk bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. De bemiddelaars zijn getraind in gespreksvoering en conflicthantering en luisteren naar beide kanten van het verhaal, zonder daarbij partij te kiezen. Zij lossen het niet op maar ondersteunen buren bij het gezamenlijk vinden van een oplossing. Als de emoties te hoog oplopen, brengen zij het probleem weer terug tot de kern. Coördinator Dimphy van Poppel: “Het bieden van een luisterend oor geeft in veel situaties ruimte om er gezamenlijk uit te komen.”

Wil jij bewoners helpen om uit te zoomen en gezamenlijk de problemen op te lossen? Word dan nu onze nieuwe vrijwillige buurtbemiddelaar. Jij krijgt van Buurtbemiddeling Woensdrecht een driedaagse erkende training tot bemiddelaar en nog tal van jaarlijkse verdiepende trainingen. Neem nu contact op met Dimphy van Poppel via 06-3612 4933 of mail naar buurtbemiddelingwoensdrecht@wijzijntraversegroep.nl voor een vrijblijvende kennismaking.

Meer berichten