Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Watertappunt
Watertappunt

Elk dorp in Zuidwesthoek kraanwatertappunt

GEMEENTE WOENSDRECHT - Kraanwater is een duurzame, goedkope en gezonde keuze. Met openbare watertappunten willen de gemeente Woensdrecht en Evides Waterbedrijf het drinken van kraanwater verder stimuleren. 

Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de aanleg van een openbaar kraanwatertappunt in iedere kern van de gemeente.

Wist u dat Nederland het land is met de beste kwaliteit drinkwater uit de kraan? Steeds meer mensen willen niet alleen thuis, maar ook tijdens het wandelen of fietsen over goed kraanwater beschikken. Om in deze behoefte te voorzien, heeft de gemeente Woensdrecht, samen met Evides Waterbedrijf, het initiatief genomen om in elk dorp van de gemeente een eerste watertappunt te realiseren. Iedereen kan nu buitenshuis zijn of haar flesje vullen met vers drinkwater.

De gemeente wil op de volgende locaties tappunten realiseren:

Hoogerheide: nabij het fietsknooppunt aan de Huijbergseweg/Sportlaan;

Woensdrecht: ter plaatse van het uitkijkpunt aan de Rijzendeweg;

Ossendrecht: achter de kerk;

Putte: nabij de rioolwaterzuiveringsinstallatie van waterschap Brabantse Delta aan de Antwerpsestraat;

Huijbergen: nabij molen Johanna aan de Bergsestraat.

Deze locaties zijn gekozen op basis van een aantal criteria waaraan ze moeten voldoen, waaronder een maximale afstand van 5 meter tot het bestaande drinkwaternetwerk.

Het tappunt is robuust en voldoet aan hoge eisen. Na ingebruikname zal Evides periodiek controleren op hygiëne en eventuele gebreken of onvolkomenheden.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Ik ben blij dat we nu in elke kern een openbaar watertappunt zullen realiseren. Hiermee onderstrepen we ook de samenwerking die we met Evides hebben op vele gebieden, waaronder binnen de Waterkring West. Met meerdere gemeenten, waterschap en waterbedrijven weten we elkaar te vinden.”

Kraanwater is gezond

Water drinken is goed voor ons, dat weten we

allemaal. Met het plaatsen van een watertappunt bewegen we zowel kinderen als volwassenen tot het drinken van gezond kraanwater in plaats van frisdranken. Kraanwater is een prima en gezonde vervanger voor suikerhoudende frisdranken.

Duurzaam

Er is geen transport over de weg of verpakkingsmateriaal nodig. Door het buiten beschikbaar stellen van kraanwater vermindert het aantal plastic flesjes – en dus zwerfafval – aanzienlijk en daarmee de CO2 productie. Met een openbaar kraanwatertappunt draagt de gemeente samen met Evides Waterbedrijf bij aan een duurzame leefomgeving en een gezonde levensstijl. Laten we hierbij op een bewuste manier omgaan met ons drinkwater.

Meer berichten