Afbeelding

Risotto met kip en paprika

Algemeen

Benodigdheden

300 gram risottorijst, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 paprika's, 250 gram gerookte kipreepjes, 1 bosui, 700 ml tuinkruiden bouillon, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 1 eetlepel mascarpone, olijfolie.

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook, paprika en bosui in stukjes. Giet een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Doe na 2 minuten de
risottorijst erbij en meng alles goed door elkaar. Vervolgens giet je een beetje bouillon bij de rijst, totdat de rijst net onder staat. Goed blijven roeren en
opnieuw bouillon toevoegen als het vocht bijna verdwenen is uit de pan. Ga zo door tot de risottorijst zacht is geworden. Op het laatste moment wanneer de rijst gaar is, meng je de paprika en kip reepjes, de kruiden en de mascarpone erdoor. Wanneer de mascarpone is gesmolten, is de risotto klaar.

Eet smakelijk!

Diana Rens